MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
8 ÇORBA KAŞIĞI TAHİN
2 SU BARDAĞI UN
4 ÇORBA KAŞIĞI ÜZERİ İÇİN TAHİN VE 3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
HAZIRLANIŞI
ŞEKER VE YUMURTA KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.SIVI OLAN MALZEMELERİDE EKLEYEİP ÇIRPALIM UN,VANİLYA KABARTMA TOZUNUDA EKLEYİP ÇIRPALIM YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKELİM ÜZERİNE ÇORBA KAŞIĞI İLE TAHİN GEZDİRİP KAŞIĞIN TERSİ İLE TÜM YÜZEYE SÜRELİM TOZ ŞEKREİRDE SERPİP 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN..
4 yorum:
arkadşaım öyle güzel anlatmışsınki kokusu burnuma geldi.eline sağlık
kokusu buralara geldi bende çok severim tahinli keki ellerine sağlık canımcım kocamaaaaannn öpüldün
Tahinli çok şey yapmak istiyorum. Kekinde bunlardan bir oldu. Bir fırsat bulsam neler yapıcamdaaaa :)
Canım çekti yahu:)))
Ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder