16 Ekim 2009 Cuma

TAHİNLİ KEK




MİSSS GİBİ TAHİN KOKUSU PİŞİNCE NASIL GÜZEL KOKTU ANLATAMAM ÇOK LEZZETLİ OLDU MİS KEKİMM :)))



MALZEMELER


2 ADET YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

8 ÇORBA KAŞIĞI TAHİN

2 SU BARDAĞI UN


4 ÇORBA KAŞIĞI ÜZERİ İÇİN TAHİN VE 3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER



HAZIRLANIŞI


ŞEKER VE YUMURTA KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.SIVI OLAN MALZEMELERİDE EKLEYEİP ÇIRPALIM UN,VANİLYA KABARTMA TOZUNUDA EKLEYİP ÇIRPALIM YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKELİM ÜZERİNE ÇORBA KAŞIĞI İLE TAHİN GEZDİRİP KAŞIĞIN TERSİ İLE TÜM YÜZEYE SÜRELİM TOZ ŞEKREİRDE SERPİP 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRELİM.


AFİYET OLSUN..




4 yorum:

ALEYNA dedi ki...

arkadşaım öyle güzel anlatmışsınki kokusu burnuma geldi.eline sağlık

sarı mutfak-hande dedi ki...

kokusu buralara geldi bende çok severim tahinli keki ellerine sağlık canımcım kocamaaaaannn öpüldün

Arzu dedi ki...

Tahinli çok şey yapmak istiyorum. Kekinde bunlardan bir oldu. Bir fırsat bulsam neler yapıcamdaaaa :)

pembe tatlar dedi ki...

Canım çekti yahu:)))
Ellerine sağlık canım...