21 Ocak 2015 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ


İSTANBUL'DA KAR KIYAMET, SOĞUK, FIRTINA DERKEN OKULLAR UZUNCA BİR SÜRE TATİL OLDU EVE HAPSOLDUK.KENDİ ADIMA KONUŞMAK GEREKİRSE KAR YAĞDIMI  DIŞARI ÇIKMAM EVE KAPANIR VE PTT MODUNDA DA DEVAM EDERİM.(PİJEMA,TERLİK,TELEVİZYON)  BU ARADA GELSİN ÇAYLAR GİTSİN KAHVELER TABİ YANINDA HİÇ BİŞİLER YENMEDEN OLUR MU OLMAZ :))) AHHHH AHHHHH BU KİLOLAR BOŞUNA ALINMIYOR CANCAĞAZIM.NEYSE CANIMIZ SAĞ OLSUN DİYELİM VE GELİM MİS GİBİ KOKULU PASKALYA ÇÖREĞİMİZE ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM. :)

MALZEMLER

1/2 PAKET MARGARİN
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 ÇAY BARDAĞI SICAK SU
2 ADET YUMURTA
1 PAKET YAŞ MAYA
1 ÇORBA KAŞIĞI MAHLEP
3-3,5 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN 1 YUMURTA SARISI İSTENİRSE FİLE BADEM VEYA FINDIK KIRIĞI

HAZIRLANIŞI

MAYAYI SICAK SU İLE ERİTİN .ŞEKER,YUMURTA,MARGARİN,MAHLEP EKLEYİP CIVIK BİR HAMUR ELDE EDELİM.YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİP YOĞURALIM.UN TAM GELİYOR AMA SİZ YİNEDEN YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURU 15 DAKİKA SICAK BİR YERDE ÜSTÜ ÖRTÜLÜ MAYANLANMAYA BIRAKIN.MAYALANAN HAMURU 3 EŞİT BEZEYE AYIRIN.HER BİR BEZEYİ ÜÇE AYIRIP 15 CM UZUNLUĞUNDA ÇUBUKLAR OLACAK ŞEKİLDE UZATIN VE SAÇ ÖRGÜSÜ YAPARAK ÖRÜN.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE KOYUN 30 DAKİKA DAHA MAYALANMASI İÇİN BEKLEYİN.MAYALANMANIN SONUNDA YUMURTA SARISINI SÜRÜP FİLE BADEM VEYA FINDIK KIRIĞI İLE SÜSLEYİN ÖNCEDEN 175 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA NAR GİBİ KIZARANA DEK PİŞİRİN.

NOT: MAYALI HAMURLAR ÇABUK BAYATLAR BU YÜZDEN ÇABUK TÜKETİN HAMUR SOĞUDUKÇA SIKILAŞIR VE SERTLEŞİR.

AFİYE OLSUN...

Hiç yorum yok: