21 Ocak 2015 Çarşamba

KOKO KURABİYE



SEVERİM ÇOK SEVERİM, KOKUSUNU TADINI. BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL HATIRASI VARDIR, BU KURABİYENİN.Bİ TANECİK KIZIMI DOĞURACAĞIM GÜN ALMIŞTIM ÇAY İLE YERİM DİYE AMA DOĞUMA GİDİNCE YİYEMEMİŞTİM VE AKLIMDA KALMIŞTI KOKO KOKOOOO DİYE DİYE DOĞURDUM NEREDEYSE :)) O BAKIMDAN NE ZAMAN YESEM GÜLERİM HALİME :)) GELELİM ÇOK PRATİK OLAN BU KURABİYENİN YAPIMINA....

2 ADET YUMURTA AKI
1-1,5  ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1-1,5 SU BARDAĞI HİNDİSTANCEVİZİ

HAZIRLANIŞI

YUMURTA AKI VE TOZ ŞEKERİ MİKSERİN YÜKSEK HIZI İLE KAR GİBİ OLANA VE ŞEKER ERİYENE DEK ÇIRPALIM.HİNSİDTANCEVİZİNİ EKLEYİP ÇIRPALIM.TATLI KAŞIĞI YARDIMI İLE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE ARALIKLAR İLE SIRA SIRA BİR TATLI KAŞIĞI KADAR PAYLAŞTIRALIM.160 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜST BÖLÜME ÇOK YAKIN OLMAMAK ŞARTI İLE PEMBELEŞENE DEK PİŞİRELİM.SOĞUDUĞUNDA SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: