25 Kasım 2014 Salı

TRİLEÇE



KARAMEL SEVERLER BURAYAAAAA :) BU TATLIYI İLK  ABLAM BİR PASTANEDEN ALMIŞTI VE ÇOK ANLATTI SATICI DAYANAMADIM ALDIM DEDİ.CİDDEN MUHTEŞEM BİR LEZZET.ARNAVUT TATLISI.BENDE EVDE DENEMEK İSTEDİM NE TARİFLERARAŞTIRDIM İLK DENEMELERİ YAPTIM AMA YEDİĞİM LEZZETİ BULAMADIM.ÇÜNKÜ BU TATLININ SIRRI KARAMELİ ODA EVDE YAPILAN KARAMEL SOS İLE OLMUYOR.UZUN ARAŞTRIMALAR SONUNDA.KULLANILAN MALZEMENİN PASTA MELZEMESİ ÜRÜNLERİ SATAN DÜKKANLARDA BULDUM SOĞUK KARAMEL JÖLE DİYE GEÇİYOR.İSTER İNTERNETTEN SİPARİŞ VEREREK SİPARİŞ VERİŞ İSTER METRO MARKETLERDEN ALIN.VE MUTLAKA DENEYİN BUYRUN UZUN ARAŞTIRMALAR DENEME YANILMA İLE MUHTEŞEM SONUCA OLUŞTIĞIM TRİLİÇE TARİFİM...


MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

5 ADET ORTA BOY YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMATOZU
1 PAKET VANİLYA

ŞERBET İÇİN

4 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
2 ADET 200 ML LİK SIVI KUTU KREMA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

ÜZERİ İÇİN

2-3 ÇORBA KAŞIĞI SOĞUK KARAMEL JÖLE
İNCELMEK İÇİN SU

HAZIRLANIŞI

PANDİSPANYA İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM SIRASI İLEUN,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYELİM.TEREYAĞ VEYA MARGARİN İLE YAĞLANMIŞ DİKDMRTGEN VE DERİN BİR FIRIN KABINA DÖKELİM.BİR KAÇ KEZ TEZGAHA TEPSİMİZİ VURALIM KABARÇIK KALMAMASI VE HAMURUN EŞİT ŞEKİLDE YAYILMASI İÇİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRININ ALT BÖLÜMÜNDE DAKİKA PİŞİRELİM.PANDİSPAN PİŞERKEN DERİN BİR ÇIRTPMA KABINA KREMA,ŞEKER VE SÜTÜ EKLEYİP MİKSERDE YÜKSEK DEVİRDE KÖPÜRENE DEK ÇIRPALIM.PANDİSPANYA PİŞENE DEK BUZDOLABINDA BEKLETELİM.PİŞEN PANDİSPANYANIN İLK SICAKLIĞI ÇIKTIKTAN SONRA DİKKATLİÇE DİLİMLEYELİM, VE ŞERBETİ HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE EŞİT DÖKELİM.MERAK ETMEYİN ŞERBETİ ÇEKECEKTİR HATTA BİRAZ DİBİ SULU OLMALIDIR.ŞERBETİÇEKEN TATLININ ÜSTÜNDE KÖPÜKLER KALACAKTIR BUNLAR KAŞIK SIRTI İLE YAYDIRARAK SÖNDÜRELİM.ÇOK SULU OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇTIĞIMIZ KARAMEL JÖLEMİZİ TATLIMIZIN ÜZERİNE EŞİT BİR ŞEKİLDE YAYALIM VE SOĞUMASI İÇİN BUZDOLABINDA BEKLETELİM.SOĞUK SOĞUK SERVİS YAPALIM.


AFİYETOLSUN...

Hiç yorum yok: