21 Ocak 2015 Çarşamba

MUZLU RULO PASTA


HUHUUUUU BU YILA ÇOK HAMARAT GİRDİM İNŞALLAH ŞİŞMAN  ÇIKMAM :) ONUDA YAPALIM BUNUDA TADALIM DERKEN TARİFLER BİRİKTİ.BAL ARISI MELİSİN UZUN ZAMANDIR İSTEĞİ MUZLU RULO PASTAYI YAPTIK.PEK GÜZEL OLDU TAVSİYEMİZDİR :)

MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN
4 ADET YUMURTA
1 SUBARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 ÇAY BARDAĞI SICAK SU
2,5 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI UN
2 PAKET VANİLYA

KREMASI İÇİN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 PAKET TOZ KREMŞANTİ
1 PAKET VANİLYA

 ARASI İÇİN 2 ADET MUZ

HAZIRLANIŞI

KREMA İÇİN SÜT,ŞEKER,UN BİR TENCEREYE ALINIP MUHALLEBİ KIVAMIN AGELENE DEK PİŞİRİLİR.SOĞUMAYA BIRAKILIR ARADA BİR KARIŞTIRILARAK KABUK TUTMASI ÖNLENİR.PANDİSPANYA İÇİN YUMURTALARIN SARISI VE AKI AYRILIR.ŞEKERİN YARISI SARISINA YARISI AKLARINA İLAVE EDİLİR.YURMURTA AKI VE ŞEKER KAR GİBİ OLANA DEK ÇIRPILIR.YUMURTA SARILARI ŞEKER İLE ÇIRPILIR SICAK SU YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR VE ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.NİŞANSTA.UN VE VANİLYA EKLENİP ÇIRPILIR.EN SON YUMURTA AKLARI İLAVE EDİLİP SİLİKON BİR SPATULA İLE YUMURTA AKLARINI NAZİKÇE SÖNDÜRMEDEN YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRILIR.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ GENİŞ BİR FIRIN TEPSİSİNE PANDİSPANYA HAMURU DÖKÜLÜR.EŞİT OLACAK ŞEKİLDE KAŞIK SIRTI İLE DÜZELTİLİR.( BEN MİNİ FIRIN TEPSİSİ KULLANDIM BİRAZ KALIN OLDU O YÜZDEN BİRAZ BÜYÜK DİKDÖRTGEN BİR TEPSİ OLURSA DAHA İYİ OLUR) ÖNCEDEN 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİLİR.AMAN ÇOK PİŞİRMEYİN SAKIN! PİŞEN KEKİ ÇIKARIP SICAK ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT İLE BİRLİKTE RULO YAPIN VE MUTFAK BEZİ İLE ÖRTÜP ILIMAYA BIRAKIN.SOĞUYAN MUHALLEBİYE TOZ KREMŞANTİ VE VANİLYAYI EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN.ILINAN KEKİ AÇIN VE YAĞLI KAĞITTAN ÇIKARIN ARASINA MUHALLEBİYİ SÜRÜN 2 ADET MUZU BÜTÜN HALDE YERLEŞTİRİN VE SIKI SIKI RULO YAPIN.1 SAAT KADAN DİNLENDİRİN.ÜZERİNİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN BEN KREMA İLE SIVAMADIM AMA TERCİH SİZE KALMIŞ :)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: