21 Ocak 2015 Çarşamba

MİLFÖYDE BEŞAMEL SOSLU KÖRİLİ TAVUK






NE ZAMANDIR ŞÖYLE SPECAL YENİ LEZZETLER DENEMEMİŞTİM.VEEE DENEDİM OLDU ÇOKTA GÜZEL OLDU MİSAFİRLERİNİZ İÇİN ÇOK ŞIK PORSİYONLUK BİR YEMEK AKLINIZDA BULUNSUN HANİ :)

MALZEMELER

1/2 KG KUŞBAŞI TAVUK (İSTER GÖĞÜS İSTER BUT)
2 ADET ÇARLİSTON BİBER
2 ADET KIRMIZI BİBER
1 PAKET KÜLTÜR MANTAR
1 ADET SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ (DAMAK TADINIZA KALMIŞ)
TUZ,KARABİBER,SIVI YAĞ

İSTENİLEN PORSİYON KADAR MİLFÖY HAMURU

BEŞAMEL SOS İÇİN

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1,5 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI KADAR  SÜT( GÖZ KARARI KIVAM)
BİR TUTAM TUZ

ÜZERİ İÇİN KAŞAR PEYNİR RENDESİ

HAZIRLANIŞI

SOĞANLAR YEMEKLİK DOĞRANIR.AZ MİKTAR SIVI YAĞ İLE SOTELENİR.TAVUKLAR EKLENİP SOTELENMEYE DEVAM EDİLİR.MANTARLAR YARIM AY ŞAKLİNDE İNCE İNCE DOĞRANIR.BİBERLER KİBRİT ÇÖPÜNDEN KALIN İNCE UZUN DOĞRANIR.SOTELEN TAVUĞA TÜM MALZEME EKLENİR VE SUYUNU ÇEKTİREREK PİŞİRİLİR.EN SON KÖRİ,TUZ,KARABİBER EKLENİP KAPATILIR.ÖNCEDEN ÇIKARDIĞIMIZ YUMUŞAK MİLFÖY HAMURLARINI MERDANE YARDIMI İLE BİRAZ İNCELTİP AÇALIM.KAPANACAK VE DELİNMEYECEK DOLULUKTA HAMURUN ORTASINA KOYUP ZARF ŞEKLİNDE KAPATALIM.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRELİM.ÖNCDEN 150 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PEMBELEŞENE DEK PİŞİRELİM. BU ARADA BEŞAMEL SOS İÇİN TEREYAĞDA UNU KAVURALIM KOKUSU ÇIKINCA SÜTÜ VE TUZU EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRALIM.ÇOK AKIŞKAN VEYA ÇOK KATI OLMAYAN BİR SOS ELDE EDELİM.PEMBELEŞEN MİLFÖY HAMURLARIMIZIN ÜZERİNE BEŞAMEL SOSU BİR ÇORBA KAŞIĞI İLE YAYALIM.RENDENLENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİP.170 DERECEDE KIZARANA DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: