21 Ocak 2015 Çarşamba

MAHLEPLİ KAŞARLI POĞAÇA


OKULDAN GELEN SARI CADIM İÇİN YAPTIĞIM MİS GİBİ POĞAÇALAR İLE KARŞINIZDAYIM.EVİMİZ İŞTAH AÇICI BİR KOKU İLE DOLDU TAŞTI.KAPIYI AÇAR AÇMAZ "ANNEEEEEEEE NE PİŞİRDİN HARİKA KOKUYOR " DEMESİNİN MUTLULUĞU PAHA BİÇİLEMEZ :)


MALZEMELER

1/2 PAKET MARGARİN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 ADET YUMURTA ( BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AKI HAMUR İÇİN)
1 ADET DR OETKER MAHLEPLİ KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN
KAŞAR PEYNİRİ

SUSAM, ÇÖREK OTU

HAZIRLANIŞI

UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ TÜM MALZEMELER YOĞURMA KABINA ALINIR.ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI AYRILIR.HOMOJEN KIVAM OLANA DEK SIVI MALZEME KARIŞTIRILIR.KABARTMA TOZU VE UN YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR VE YOĞURULUR.ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR OLANA DEK YOĞURULUR.MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER KOPARILARAK ARASINA KÜP KÜP KESTİĞİMİZ KAŞAR PEYNİRİ KOYULUR VE İSTER YARIM AY İSTER KAYIK İSTERSENİZ TOP ŞEKLİ VERİLEREK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSUAM ÇÖREK OTU SERPİLİR.ÖNCEDEN 170 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA DEK PİŞİRİLİR.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: