13 Haziran 2014 Cuma

ELMALI TURTA


YAZ GELDİİİİİ HAVA SICAK SICAK ARTIK MUTFAKTA ÇOK UZUN VAKİTLER GEÇİRMİYORUM.YEMEK YAPMAK İSTEMİYORUM PEYNİR,KARPUZ,DOMATES İLE DONATIYORUM YAZ AKŞAM YEMEKLERİNİ :))) ESKİŞEHİR'DEN ARKADAŞIM GÜL GELDİ BANA ELMALI TATLARI ÇOK SEVER BENDE ONUN İÇİN ELMALI TURTA YAPTIM.ÇOK GÜZEL OLDU ELMA SEVERLER MUTLAKA DENEMELİ :)

MALZEMELER

TART HAMURU İÇİN

1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN (250 GR)
1 PAKET DR OETKER PUDRA ŞEKERİ (250 GR)
1 ADET YUMURTA
1 PAKET DR OETKER VANİLYA
1 PAKET DR OETKER KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN  (YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE DEK)

İÇ HARCI İÇİN

5-6 ADET BÜYÜK BOY ELMA (BEN BOL HARÇLI SEVİYORUM )
1/2 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
5 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TEPELEME TATLI KAŞIĞI TARÇIN

HAZIRLANIŞI


ÖNCE ELMALARI SOYUP RENDELEYELİM.CEVİZ VE TARÇIN HARİÇ ŞEKER İLE ELMAYI HARLI ATEŞTE SOTELEYELİM. PİŞEN ELMALARA CEVİZ VE TARÇINI EKLEYİP KARIŞTIRALIM.SOĞUMAYA BIRAKALIM. TART HAMURUNUN UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALALIM VE YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDELİM.HAMURDAN BİR ELMA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZE AYIRALIM.DERİN DONDURUCUYA ATIP DONDURALIM.TART KALIBINI SIVI YAĞ İLE YAĞLAYALIM. HAMURU KALIBIN KENARLARINDAN YUKARI DOĞRU ÇIKACAK ŞEKİLDE TART KALIBINA YERLEŞTİRELİM.ÇATAL YARDIMI İLE BİR KAÇ DELİK AÇALIM.ELMALI HARÇIMIZI HAMURUN ÜZERİNE DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAYALIM.DONDURDUĞUMUZ HAMURU RENDE İLE RENDELYİP ELMALARIN ÜZERİNİ ÖRTELİM.180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA DEK PİŞİRELİM.FIRINDAN ÇIKIP SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE BOL PUDRA ŞEKERİ SERPELİM DİLİMLEYİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok: