28 Mayıs 2014 Çarşamba

SÜT DİLİMİ


MERHABAAAAAA

SONUNDA BENDE YAPTIM, YAPMAYANI DÖVÜYORLAR ÇÜNKÜ BİR TARİF DAHA VAR MAGNOLİA PUDİNGİ BİRDE ONU YAPMAYANI YEMEYENİ ŞİDDETLE KINAYIP KÜÇÜMSÜYORLAR :))) ŞAKA BİR YANA HERKES BU TARİFLERİ ARD ARDA YAPIYOR BENDE BU FURYAYA KATILDIM. PUDİNG İLK DENEME EVDE İYİ AMA ORJİNALİNİ COOK SHOP'TA YİYİNCE OLMADIĞINI ANLADIM DENEMELERİM SÜRECEK :))) GELELİM BİZİM SÜT DİLİMİNE MALUM YEMEYEN TATMAYAN BÜYÜK KÜÇÜK YOKTUR PEKTE GÜZEL İKİ ISIRIKTA BİTİYOR :)) EVDE DE YAPALIM DEDİK VE BAL ARISI MELİS İLE YAPTIK. ORJİNAL TARİFİ BİRAZ DEĞİŞTİRDİM ÇÜNKÜ ARA KREMA ÇOK AĞIR GELDİ BİZE O YÜZDEN SİZE DEĞİŞTİREREK YAZIYORUM.MUTLAKA DENEYİN ÇOK ŞIK İKRAMLIKLAR ÇOCUKLAR BAYILIYOR :)

MALZEMELER

KEK İÇİN:

3 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ (DR. OETKER KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1,5 SU BARDAĞI UN

KREMASI İÇİN

200 GR KUTU KREMA
1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ ( 2'Lİ PAKETTEKİ 1 POŞET)
1 ÇORBA KAŞIĞI BAL
3 DAMLA LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.DİĞER MALZEMELERİ DE NORMAL KEK YAPAR GİBİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.2 ADET MİNİ FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERELİM.KEK HAMURUNU İKİ TEPSİYE DE EŞİT ŞEKLİDE BÖLELİM VE DÜZLEŞTİRELİM. İNCE BİR KEK OLACAK HAMUR AZ DİYE PANİK YAPMAYIN.ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRELİM.İLK 5. DAKİKADA FIRIN KAPAĞINI AÇIP KAPAYALIM KEKİMİZ KABARMASIN DİYE.İKİ TEPSİYİ DE BU ŞEKİLDE PİŞİRİP SOĞUTALIM.BU ARADA KREMA MALZEMELERİNİ ÇIRPMA KABINA ALARAK MİKSER İLE KATILAŞANA DEK ÇIRPALIM.DOLAPTA SOĞUTALIM.SOĞUYAN 1. TEPSİ KEKİMİZİN ÜZERİNE KREMAYI EŞİT ŞEKİLDE YAYALIM.DİĞER KEKİ DİKKATLLİCE TEPSİ İLE TERS ÇEVİRİP ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM.YAĞLI KAĞIDI ÇIKARALIM.YAMUK OLAN KENARLARI İNCE OLARAK KESİP DÜZLEŞTİRELİM. SONRA DİKDÖRTGEN ŞEKİLLERDE KESİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: