13 Haziran 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


YAZIN GELDİĞİ ŞU SIRALAR BARBUNYA GÖZ KIRPTI BANA MANAVDA :)BENDE ONA KIRPTIM VE YARIM KİLO KADAR ALDIM :) ÇOK SEVMEM BEN BARBUNYA HELE SOĞUK NEFRET EDERİM.ANCAK YENİ PİŞTİĞİNDE ILIK ILIK YERİM BİR DAHADA YİYEMEM, O YÜZDEN YILDA BİR KERE BU ŞEREFE NAİL OLUR BİZİM EV BARBUNYAYA :) HAAA UNUTMADAN BİRDE BEN ZEYTİNYAĞLI HANGİ YEMEK OLURSA OLSUN MUTLAKA BOL ŞEKERLİ SEVERİM VE ÖYLEDE YAPARIM.ŞEKER ORANINI DAMAK TADINIZA GÖRE AYARLAYIN TABİ. :)))

MALZEMELER
 1/2 KG BARBUNYA FASÜLYE
1 ADET SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
3 -4 DİŞ SARIMSAK
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI SİLME TUZ
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
BİR MİKTAR SICAK SU
ÜZERİ İÇİN MAYDANOZ

HAZIRLANIŞI

SOĞANI MİNİK MİNİK DOĞRAYALIM ZEYTİNYAĞ İLE SOTELEYELİM. SARIMSAKLARI SOYUP BÜTÜN ŞEKİLDE SOTELENEN SOĞANLARA EKLEYELİM.HAVUCU YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM,SALÇAYIDA EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA DEK KAVURALIM.BARBUNYA TUZ,ŞEKER EKLEYİP BİR DAKİKA PİŞİRELİM.SICAK SUYU EKLEYİP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKİP PİŞENE DEK PİŞİRELİM.PİŞTİĞİNDE SERVİS TABAĞINA ALIP DOĞRANMIŞ MAYDANOZ İLE SÜSLEYELİM..

AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok: