4 Mayıs 2014 Pazar

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KREP



ÇOK LEZZETLİ  VE DOYURUCU BİR YEMEK ÖZEL MİSAFİRLERİNİZ İÇİN MUTLAKA DENENMESİ GEREKEN BİR TARİF. YANINDA DA BİR SALATA İLE HARİKA BİR AKŞAM MENÜSÜ :)

MALZEMELER

KREP İÇİN,
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 TUTAM TUZ

İÇ MALZEME İÇİN
1 ADET TAVUK GÖĞÜS
250 GR MANTAR
SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER

BEŞAMEL SOS
1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
BİR MİKTAR SÜT
BİR TUTAM TUZ

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

HAZIRLANIŞI

ÖNCE KREP İÇİN TÜM MALZEMEYİ ÇIRPALIM.KREP TAVASINI ISITALIM.BİR KEPÇE DÖKELİM TAVAYA DAĞITALIM.GÖZ GÖZ OLUP ALT KISIM PİŞİNCE SPATULA İLE ÇEVİRELİM.BU ÖLÇÜDEN YAKLAŞIK 4 ADET KREP ÇIKIYOR.TAVUK GÖĞSÜNÜ KÜP KÜP DOĞRAYALIM,MANTARLARI YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYIP HAZIRLAYALIM.ÖNCE TAVUKLARI AZ YAĞDA SOTELEYELİM .PİŞİNCE MANTARLARI DA EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRELİM.TUZ KARABİBER EKLEYİP KAPATALIM. BEŞAMEL SOS İÇİN ÖNCE TEREYAĞ VE UNU KAVURALIM YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ EKLEYELİM VE ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRARAK AKIŞKAN BİR KIVAM OLANA KADAR KADAR PİŞİRELİM.KOYU AYRAN KIVAMI.KREPİN YARISINA TAVUKLU HARÇTAN KOYALIM BİR MİKTARDA BEŞAMEL SOS EKLEYİP YARIM AY ŞEKLİNDE KAPATALIM YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE ALALIM.ÜZERİNE BEŞAMEL SOSU DÖKELİM.KAŞAR RENDESİ DE EKLEYELİM.BU İŞLEMİ TÜM KREPLER İÇİN YAPALIM.180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.SICAK ŞEKİLDE SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok: