11 Nisan 2014 Cuma

MAYALI PUF PUF POĞAÇA


YAZ GELİYOR YEMEYECEĞİM,AÇ KALACAĞIM, KİLO ALMAYACAĞIM, FİT OLACAĞIM DİYORUM AMA NAFİLE.ZİHNİMDE DOLAŞAN AÇ KURTLAR BUNA İZİN VERMİYOR.ÇIRP,KARIŞTIR PİŞİR MODUNDA :))) GEÇEN GÜN EVİMİZİN BARBİ'Sİ HASTA OLDU :(( ORTA KULAK ENFEKSİYONU YİNE OKULA GİTMEDİ EVDE DİNLENDİ.BU SEFER BENİ GAZA GETİREN KENDİSİYDİ AMA, GİRDİK MUTFAĞA BEN HAMURU YOĞURDUM ODA BİR KULAK MEMEMİ BİR HAMURU ELLEYİP KIVAMI AYARLADI :)) MUTFAKTA YAMAK ÇALIŞTIRMAK ÇOK KEYİFLİ.EFENDİM LAFI ÇOK UZATTIM FAKAT BU POĞAÇA MI DESEM, PİZZADAN BOZMA BİR ŞEY Mİ DESEM,PİDE Mİ DESEM NE DESEM BİLEMEDİĞİM LEZZET PUFLARI BİR HARİKA DOSTUM :)))) MUTLAKA DENENMELİ BİR KÖŞEYE NOT ALINMALI İTİNA İLE YAPILMALI :))

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET YAĞ MAYA
1 SU BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞ (200 GR)
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEME
(BEYAZ PEYNİR,KAŞAR PEYNİR,DOMATES,BİBER,SOSİS NE İSTERSENİZ)

ÜZERİ İÇİN

YUMURTA SARISI,ÇÖREK OTU,SUSAM

HAZIRLANIŞI

SÜTÜ OCAKTA EL YAKMAYACAK KIVAMDA ISITALIM.YOĞURMA KABINA DÖKÜP MAYAYI İÇİNDE ERİTELİM ŞEKER VE TUZU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRALIM.TEREYAĞI YANMAYACAK ŞEKİLDE ERİTELİM,SÜTLÜ KARIŞIMA EKLEYELİM.YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYEREK HAMURU YOĞURMAYA BAŞLAYALIM.ELE YAPIŞMAYACAK VE YUMUŞAK BİR HAMUR OLUNCAYA DEK YOĞURALIM.ÜZERİNİ BİR ÖRTÜ İLE ÖRTÜP 1 SAAT ILIK BİR ORTAMDA MAYALANMAYA BIRAKALIM.MAYALANAN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYALIM HAFİF YASSILAŞTIRALIM İÇİNE KOYACAĞIMIZ MALZEMEYİ ORTASINA BASTIRARAK KOYALIM.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM BU ŞEKİLDE 30 DAK DAHA BEKLETELİM.YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU,SUSAM İLE SÜSLEYİP ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRELİM.ÜZERİLERİ NAR GİBİ OLUP EVİNİZİ MİSSSS GİBİ KOKU SARINCA ÇIKARTIN.SICAK SICAK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: