9 Nisan 2014 Çarşamba

KARNIYARIK


OFFFF Kİ NE OFFF DEDİRTEN BİR YEMEKTİR BENİM İÇİN KARNIYARIK.GÜZEL YAPILDIĞI TAKDİRDE YEMEDE YANINDA YAT ÖYLECE SEYRE DUR DEDİRTEN CİNSTEN.PATLICANIN HER TÜRLÜ YEMEĞİNİ SEVERİM LAKİN TÜRLÜDE PEK SEVMİYORUM :( HAŞLANMIŞ GİBİ OLUNCA HİÇ LEZZETLİ GELMİYOR NEDENSE BANA.YAĞDA KIZARTILMALI MUTLAKA Kİ TADINA TAT LEZZETİNE LEZZET KATSIN DİMİ AMA :) BİZİM HANE HALKIDA PEK SEVER.HAMARATLIĞIM TUTTUĞU GÜNLERDE YAPIYORUM İŞTE :)

MALZEMELER

6 ADET PATLICAN
250 GR YAĞSIZ DANA KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA (BEN BİBER SALÇASI KULLANIYORUM)
KARABİBER,NANE,KEKİK,PUL BİBER,KİMYON,TUZ
DOMATES DİLİMLERİ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

SOSU İÇİN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1-1,5 SU BARDAĞI KADAR SICAK SU

HAZIRLANIŞI
PATLICANLARI İSTER ZEBRA,İSTER PİJAMALI,İSTERSENİZ ALACALI :) ŞEKLİNDE SOYUN BEN KOMPLE SOYUYORUM YEMİYORUZ ÇÜNKÜ.SAP KISIMLARINI KESMEYİN Kİ İÇİNİ DOLDURMA AŞAMASINDA DAĞILMASIN.KOMPLE SOYDUĞUM İÇİN HİÇ TUZLU SUDA KARA SUYUNU ÇIKMASI İÇİN BEKLETMİYORUM, DİREK KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUM.İŞTE SİZE PÜF NOKTA AZ YAĞLI OLMASI İÇİN KAYNAMIŞ BOL SUYU DERİN BİR KABA KOYUP KIZARAN PATLICANLARI HEMEN SICAK SUYA BIRAKIYORUM Kİ FAZLA YAĞDAN KURTULALIM.SÜZÜP PİŞİRİLECEK TENCEREYE ALIYORUM.FIRINDA PİŞİRECEKSENİZ FIRIN KABINA ALIN.PATLICANLAR ILINIRKEN İÇ HARCI HAZIRLAYALIM.SOĞANI MİNİK MİNİK DOĞRAYALIM.ÇOK AZ SIVI YAĞ İLE SOTELEYELİM. KIYMAYI EKLEYİP İYİCE KAVURALIM.SALÇA VE BAHARATLARI DA EKLEYİP GÜZEL KOKULAR ÇIKINCA KAVURMA İŞLEMİNİ BİTİRELİM.ILINAN PATLICANLARI BIÇAK VE BİR TATLI KAŞIĞI YARDIMI İLE KARINLARINI KESİP GENİŞLETELİM.İÇ HARCIMIZI EŞİT MİKTARDA PAYLAŞTIRALIM.ÜZERLERİNE DOMATES DİLİMLERİ İLE SÜSLEYELİM. KÜÇÜK BİR KASEDE SALÇAYI BİR MİKTAR SICAK SU İLE AÇALIM VE PATLICANLARIN DİREKT ÜSTÜNE GELMEYECEK ŞEKİLDE ARALARDAN DÖKELİM.ORTA ATEŞTE KAPAĞI KAPALI SUYU HAFİF ÇEKİP PİŞENE DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN ...

1 yorum:

EBRU GÜRHAN TUNÇER dedi ki...

klasik ve vazgeçilmez yemeklerden gerçi ben patlıcan yemeklerini sevemedim hiç ama görünüşünden harika oldugu belli eline sağlık