16 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA



WOUWWWWW DEDİRTEN BİR GÖRÜNTÜ KABUL EDİYORUM.HELE TADI AKLINIZI BAŞINIZDAN ALACAK BİR LEZZET :) TARİFİ GÖRÜNCE DAYANAMADIM VE HEMEN YAPTIM. CHEESECAKE ANNE TARAFINDAN AKRABASI OLAN PASTAMIZ ASLINDA CHEESECAKE YAPIMI İLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK.BAHAR AYLARINDA HAZIR MİS GİBİ ÇİLEKTE ÇIKTIĞINA GÖRE MUTLAKA DENEYİN. SOĞUK SOĞUK AFİYET İLE YİYİN :)))İSTEDİĞİNİZ BAŞKA MEYVELER İLE YAPABİLİRSİNİZ.VİŞNE,BÖĞÜRTLEN,AHUDUDU GİBİ GİBİ :) GELELİM HERKESİN ÇOK PEK BEĞENDİĞİ PASTA TARİFİNE ...

MALZEMELER

ALT TABAN İÇİN

100 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞ
1 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2,5 SU BARDAĞI UN

ARA KREMA İÇİN

2 PAKET VANİLYALI PUDİNG
2,5 SU BARDAĞI SÜT
600 GR LABNE PEYNİRİ
15 ADET ÇİLEK

ÜST SOS İÇİN

15-20 ADET ÇİLEK
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1/2 ÇAY BARDAĞI SU

HAZIRLANIŞI

ÖNCELİKLE 2 PAKET PUDİNGİ 2,5 SU BARDAĞI SÜT İLE PİŞİRELİM.DEVAMLI KARIŞTIRARAK ORTA ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE AĞZINI KAPATALIM Kİ KAYMAK OLUŞMADAN SOĞUSUN.BU ARADA ALT TABAN İÇİN UN HARİÇ TÜM MALZEMEYİ YOĞURMA KABINA ALALIM.YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYEREK HAMUR HALİNE GETİRELİM.KULAK MEMESİ KIVAMINDA OLMASI GEREKLİ.YAZILI MİKTARDAN BİRAZ FAZLA EKLENEBİLİR.HAMURU DOLAPTA 10-15 DAKİKA DİNLENDİRELİM. BU ARADA İYİCE SOĞUYAN PUDİNGE LABNE PEYNİRİNİ EKLEYEİP MİKSER İLE İYİCE ÖZLEŞENE DEK ÇIRPALIM. KREMA İÇİN OLAN ÇİLEKLERİ KÜP KÜP DOĞRAYALIM KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRALIM.MİKSER KULLAMAYIN BU AŞAMADA PARÇALANMASINLAR. DİNLENEN HAMURU UN SERPTİĞİMİZ TEZGAHTA MERDANE YARDIMI İLE KELEPÇELİ KALIBIN YANLARINA ÇIKACAK DUVAR ŞEKLİNDE OLACAK ŞEKİLDE AÇALIM VE TABANINA YAĞLI KAĞIT KONULMUŞ KELEPÇELİ KALIBA HAMURU YERLEŞTİRELİM.HAMUR KENDİNE BİRAZ SALABİLİR.ZOR YERLEŞEBİLİR.SİZ ELİNİZ BASTIRARAK DÜZLEŞTİRİP,YERLEŞTİRİN.TABANINA ÇATAL YARDIMI İLE KABARMAMASI İÇİNDELİKLER AÇIN.HAZIRLADIĞIMIZ İÇ KREMAYI HAMUR İLE KAPLADIĞIMIZ KALIBIMIZA DÖKELİM.ÜZERİNİ DÜZLEŞTİRELİM. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRELİM.BU ARADA ÜST SOSU İÇİN ÇİLEKLER GELİŞİ GÜZEL DOĞRANIRNİŞASTA SU İLE AÇILIR VE TÜM MALZEME ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR.EN SON BLENDIR YARDIMI İLE PARÇALANIR.BİR DAKİKA DAHA PİŞİRİLİR SOĞUMAYA BIRAKILIR.PASTAMIZ PİŞTİKTEN SONRA YAKLAŞIK 4 SAAT SICAKLIĞI GEÇTİKTEN SONRA BUZDOLABINDA DİNLENİR. SERVİS SIRASINDA KALIPTAN ÇIKARILIR ÇİLEK SOSU DÖKÜLÜR.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: