4 Mayıs 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR



GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM,LEZZET BİR HARİKA,SAĞLIK DERSENİZ SAYMAKLA BİTMEZ.O YÜZDEN MEVSİMİN DE İKEN BOL BOL YİYELİM.BAKLA SEVERLERİN MUTLAKA DENEMESİ GEREKEN BİR TAT :)

MALZEMELER

6 ADET ENGİNAR
500 GR İÇ BAKLA
1 ADET SOĞAN
3-4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TUTAM TUZ
BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞI
1/2 LİMON SUYU
DEREOTU

HAZIRLANIŞI

ENGİNARLAR DERİN BİR TENCEREDE LİMON SUYU EKLENMİŞ SUDA 5-8 DAKİKA HAŞLANIR.İÇ BAKLALAR YIKANIR VE BIÇAK İLE İÇ KISIMLARINDAN KESİKLER ATILIR.(BUNUN SEBEBİ HEM İÇ BAKLALAR ÇABUK PİŞSİN HEMDE PİŞEN SUYUN TADI BAKLALARIN İÇİNE DE GİRSİN) İÇ BAKLALARI DA BİR MİKTAR SU İLE  5-8 DAKİKA HAŞLAYALIM.ENGİNAR VE BAKLALARIN SUYUNU SÜZELİM. SOĞANI MİNİK MİNİK DOĞRAYIP,ZEYTİNYAĞ İLE SOTELEYELİM. ENGİNAR ÇANAKLARINI TERS ŞEKİLDE ÇEVİRİP SOĞANLARIN ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM.SÜZÜLEN BAKLALARI DA BOŞLUKLARA GELECEK ŞEKİLDE İLAVE EDİP.TUZ,ŞEKER VE BİR MİKTAR SICAK SU EKLEYELİM.ENGİNARLARIN BİRAZ ÜZERİNE ÇIKACAK ŞEKİLDE.KISIK ATEŞTE KAPAĞI KAPALI ŞEKİLDE SUYUNU ÇEKİP ENGİNARLAR PİŞENE DEK PİŞİRELİM.ILINAN ENGİNAR ÇANAKLARINI SPATULA YARDIMI İLE SERVİS TABAĞINA ÇANAK ŞEKLİNDE KOYUP İÇ BAKLALARI EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞTIRIP KOYALIM.DEREOTU İLE SÜSLEYELİM.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: