26 Mart 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ ENGİNAR


BAHAR GELDİİİİİ PAZARA ENGİNAR GELDİİİİ HANIMMM :))) TAM MEVSİMİ BOL BOL PİŞİRİP YEMEK LAZIM KARACİĞERİMİZE ÇOK PEK ÇOK FAYDALI OLAN ENGİNARI.HAFTA SONU KADIKÖY BALIK ÇARŞISINA GİTTİM NASIL GÜZELDİR O ÇARŞI TEZGAHLAR RENGARENK MİS GİBİ BAHAR KOKUYORDU.ENGİNARI GÖRÜNCE DAYANAMADIM ALDIM HEMEN.BİR DAHA Kİ SEFER DE İÇ BAKLA İLE PİŞİRECEĞİM BUYURUN BEKLERİM :)

MALZEMELER

4 ADET ENGİNAR
1 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN
1 ADET KÜÇÜK BOY PATATES
1 ADET KÜÇÜK BOY HAVUÇ
1/2 SU BARDAĞI BEZELYE
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ZEYTİNYAĞ
1/2 LİMON SUYU
BİR MİKTAR SICAK SU
DEREOTU

HAZIRLANIŞI

ENGİNARLAR ÖNCE YIKANIP LİMONLU SU İLE 10-15 DAKİKA HAŞLANIR.AYRI BİR TENCEREDE SOĞAN MİNİK MİNİK DOĞRANIP ZEYTİNYAĞ İLE SOTELENİR.PATATES VE HAVUÇ KÜP KÜP DOĞRANIP BEZELYEDE EKLENİP SOĞANLAR İLE BİR KAÇ DAKİKA SOTELENİR.HAŞLANIP SÜZÜLEN ENGİNARLAR ÇANAK ŞEKLİNDE GARNİTÜRÜN ÜZERİNE TERS KAPATILIR TUZ, ŞEKER VE SICAK SU DA İLAVE EDİLİR.KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.SEBZELER VE ENGİNARIN PİŞTİĞİNİ  KONTROL ETTİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR.SERVİS İÇİN ENGİNARLAR ÇANAK ŞEKLİNDE ÇEVİREREK GARNİTÜRÜ ORTASINA KOYALIM.DEREOTU İLSE SÜSLEYEREK İSTER ILIK İSTER SOĞUK OLARAK SERVİS EDELİM.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

ilknuratl dedi ki...

Yaptim... elerine saglik

Özlemce Tarifler dedi ki...

Seninde ellerine sağlık afiyet olsun canım :)