25 Mart 2014 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ



OLEYYYYY ÇOK GÜZEL BİR TARİF İLE KARŞINIZDAYIM :))) BİZİM HANE HALKI ŞERBETLİ TATLI SEVMEZ. REVANİDE KIRK YILDA BİR YAPILIR.BU GÜZEL TARİFİ GEÇEN HAFTALARDA GİTTİĞİM BİR ZİYARETTE YEDİK.PEK BEĞENDİK.YEMESİ ÇOK EĞLENCELİ YERKEN ÇITIR ÇITIR :) ÜSTELİK ÇOKTA HAFİF KIRK YILDA BİR REVANİ YAPMAK İSTERSENİZ BUYRUN HAŞHAŞLI REVANİYE :))


MALZEMELER

4 ADET YUMURTA
3/4 TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI İRMİK
2 SU BARDAĞI UN
4/3 SU BARDAĞI MAVİ HAŞHAŞ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 ADET LİMON RENDESİ

ŞERBETİ İÇİN
4 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBETİ HAZIRLAYIN ŞEKER VE SUYU KAYNATIN KAPATMAYA YAKIN LİMON SUYUNU EKLEYİP SOĞUMASI İÇİN BEKLETİN.YUMURTA VE ŞEKERİ KABARANA KADAR MİKSER İLE ÇIRPIN SIRASI İLE KEK YAPAR GİBİ DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN.MARGARİN İLE YAĞLADIĞINIZ BÜYÜK BOY DİKDÖRTGEN BORCAMA HAMURU EŞİT VE DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE DÖKÜN.ÖNCEDEN 175 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 40-45 DAKİKA PİŞİRİN.KÜRDAN YÖNTEMİ İLE PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİN.FIRINDAN ÇIKARIP  1-2 DAKİKA HARLI SICAKLIK GEÇTİKTEN SONRA SOĞUMUŞ OLAN ŞERBETİ EŞİT ŞEKİLDE DÖKÜN.İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: