26 Mart 2014 Çarşamba

AYVA TATLISI


ŞU RENGİN GÜZELLİĞİNE BAKIN NASIL MASUM,NASIL ŞİRİN GEL BENİ YE DİYOR :) MEYVE TATLILARINI SEVERİM HAFİFTİR KALORİSİ DÜŞÜKTÜR.AYVA ZAMANI BİTMEK ÜZEREYKEN YAPMAK İSTEDİM.ÇOK BAŞARILI OLDU AKŞAM YEMEĞİNE MİSAFİRLER İÇİN İDEAL BİR SUNUM.BENİM TATLI DİLLİ KIZIM HAZIRLIK VE SÜSLEME AŞAMASINDA BALLANDIRA BALLANDIRA ÖVDÜ ÇOK GÜZEL,ÇOK NEFİS DURUYOR DEDİ AMA BİR İKİ LOKMADAN FAZLA YEMEDİ ANLAŞILAN ÇİKOLATALI OLMAYINCA DAMAK TADINA UYMADI :)NEYSE TATLI SONUÇTA YEMESEDE OLUR :)))


MALZEMELER

4 ADET ORTA BOY AYVA
8 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME TOZ ŞEKER
1 ADET ÇUBUK TARÇIN
5-6 ADET KARANFİL
GÖZ KARARI SU (2 SU BARDAĞI KADAR)
ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE KIRMIZI GIDA BOYASI
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ

HAZIRLANIŞI

AYVALARI SOYALIM ENLEMESİNE ORTADAN KESİP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARALIM.(ÇEKİRDEKLERİ ATMIYORUZ JÖLE KIVAMI VERDİĞİ İÇİN TENCEREDE PİŞİRECEĞİZ) TENCEREDE DÜZ OTURACAK ŞEKİLDE ALT KISIMLARINI BIÇAK İLE KESEREK DÜZLEŞTİRELİM. HER AYVANIN ORTASINA BİR ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER KOYALIM.ÇUBUK TARÇIN,KARANFİL VE AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ DE TENCEREYE KOYALIM.GIDA BOYASINI ÖNCE SU İLE ÇÖZÜP AYVALARIN ÜZERİNE DÖKELİM.KISIK ATEŞTE AĞIR AĞIR PİŞİRELİM.ARADA BİR AYVA ÇANAKLARINI TERS DÜZ ÇEVİRELİM Kİ İYİCE PİŞSİN.PİŞMESİNİ KÜRDAN İLE KONTROL EDELİM.SOĞUMASI İÇİN BIRAKALIM.İYİCE SOĞUYAN AYVALARI ÇANAK ŞEKLİNDE SERVİS TABAĞINA ÇEVİRELİM İSTER KAYMAK İSTERSENİZ YOĞUN KIVAMLI KREM ŞANTİ HAZIRLAYIP ORTALARINA SIKALIM.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Ebru tunçer dedi ki...

harika görünüyor biblo gibi eline sağlık