13 Şubat 2014 Perşembe

MANTARLI BÖREK


AYLARDIR TARİFİ YAZMAYA FIRSAT BULAMADIĞIM BÖREK BAYATLADI SONUNDA :) EVDE 5 ÇAYININ YANINA HAZIRLAYACAĞINIZ LEZZETLİ VE PRATİK BİR BÖREK SİZDE BENİM GİBİ MANTARIN HER TÜRLÜ HALİNİ SEVİYORSANIZ DENEYİN :)

500 GR MANTAR
1 KÜÇÜK SOĞAN
1 ADET ÇARLİSTON BİBER
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
KARABİBER,TUZ,KEKİK
BİR MİKTAR SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI
İÇ HARÇ VE KİŞİ ADEDİNE GÖRE YAPRAK MİLFÖY HAMURU

HAZIRLANIŞI

MANTARLARI YIKAYIP İNCE İNCE  KESELİM.SOĞAN VE BİBERLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP AZ MİKTAR SIVI YAĞ İLE SOTELEYELİM MANTARLARI EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE DEK SOTELEYELİM. SALÇAYI EKLEYİP KARIŞTIRALIM BAHARATLARI EKLEYİP ÇOK AZ (ORTALAMA 1/2 ÇAY BARDAĞI) SU EKLEYİP SUYUNU ÇEKTİRELİM.ILINAN HARCI ÇÖZÜLMÜŞ MİLFÖY HAMURUNUN TAM ORTASINA BİR ÇORBA KAŞIĞI KADAR KOYUP KENARLARDAN ZARF ŞEKLİNDE KAPATARAK BİRLEŞTİRELİM.BİRLEŞEN 4 UCU HAFİF KIVIRALIM Kİ AÇILMASIN.YUMURTA SARISI SÜRÜP YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZELİM 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: