13 Şubat 2014 Perşembe

ELMALI CEVİZLİ KEK


SEVGİLİ YALANCI BAHAR ARTIK RUHUMU DARALTTIĞIN YETTİ.BİR KARAR VER YA KIŞ OL YADA BAHAR YADA HEMEN YAZ OL ÇÜNKÜ NE GİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM HASTA OLMUYORUM AMA OLMAKTAN KORKAR OLUYORUM.SIKILDIKÇA EVDE BÖREK ÇÖREK YAPIYORUM ÇAYI DEMLEYİP ESRA EROL İZLEYİP YİYORUM :))) KİLO ALMAKTA İSTEMİYORUM AMA ŞU GÜZELLİĞE BİR BAKIN GELDE YEME AĞLAR YOKSA :)))  EVİNİZİN MİS GİBİ TARÇIN VE ELMA KOKUSU SARMASINI İŞTAHINIZI KÖRÜKLEMESİNİ İSTERSENİZ BUYRUN EFENİM :))

MALZEMELER

3 ADET YUMURTA
3 ADET ORTA BOY KIRMIZI RENDELENMİŞ ELMA
1/2 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2,5 -3 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET DR OETKER VANİLYA
1 PAKET DR OETKER KABARTMA TOZU

HAZIRLANIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.YAĞ,SÜT,TARÇIN EKLEYİP KARIŞTIRALIM.ELMA RENDESİ,CEVİZİ EKLEYEREK KARIŞTIRALIM.UN,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNUDA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KELEPÇELİ KALIBA DÖKELİM ÖNCEDEN 150 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRELİM.KÜRDAN YÖNTEMİ İLE PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDELİM.

NOT: İÇİ NEMLİ BİR KEK OLACAK.ELMA OLDUĞU İÇİN YUMUŞAK OLACAKTIR :)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: