26 Ekim 2013 Cumartesi

TEPSİDE YALANCI İÇLİ KÖFTE


YALANCI MALANCI GÜZEL OLUYOR :)BULGURUNVE CEVİZİN  GİRDİĞİ YEMEKLERİN KÖTÜ OLMA ŞANSI YOK SANIRIM :) ÇOK LEZZETLİ PRATİK BİR TARİF DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR (KÖFTELİK)
2 ADET HAŞLANMIŞ ORTA BOY PATATES
300 GR KIYMA
1/2 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
1 ADET SOĞAN
KARABİBER,TUZ,
2 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇA
BİR MİKTAR SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA SARISI

HAZIRLANIŞI

BULGURU ÜSTÜNÜ GEÇEÇEK ŞEKİLDE SICAK SU İLE KAPAĞI KAPALI BİR KAPTA ŞİŞMESİ İÇİN BEKLETELİM.KURU OLMASIN O YÜZDEN BİRAZ SU MİKTARINI NORMALDEN BİR MİKTAR FAZLA KOYUN.SOĞANI İNCE İNCE KIYIN AZ SIVI YAĞ İLE SOTELEYİP KIYMAYI EKLEYİN KAVURUN.1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇAYI BAHARATI EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİN.EN SON İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZİ EKLEYİP KAPATIN.HAŞLANMIŞ PATATESİ ÇATAL VEYA PAPATES EZECEĞİ İLE EZİN ŞİŞMİŞ BULGUR SALÇA VE TUZU EKLEYİP YOĞURUN.KARIŞAN BULGURLU HARCI, YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YARISINI ELİŞNİZ İLE BASTIRARAK YAYIN.ARASINA KIYMALI HARCI EŞİT ŞEKİLDE YAYIN KALAN BULGURLU HARCIDA KIYMALARIN ÜZERİNİ KAPATACAK ŞEKİLDE YAYIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİN.ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN...

NOT: KULLANILAN FIRIN TEPSİSİ CAM OLMAZ İSE DAHA İYİ OLUR ALT KISIM DAHA İYİ KIZARIR.

Hiç yorum yok: