26 Ekim 2013 Cumartesi

DÜĞÜN ÇORBASI



KIŞ ARTIK İYİCE GELDİİİİİİ.HIRKA,ÇORAP,ATKI,BERE BİNİMUM KALIN YÜNLÜ KIYAFETLER ARTIK BİZİMLE BUNDAN ÖTÜRÜDÜR Kİ ÇORBALARA TAM GAZ VERDİK :) AİLEDE YAPILAN AMA BİZİM EVDE YAPILMAMIŞ BİR ÇORBADIR DÜĞÜN ÇORBASI BENDE DEDİM BENİM NEYİM EKSİK BENDE YAPARIM :) VE YAPTIM ÇOK BEĞENİLDİ HEMENDE BİTTİ.SİZED,E SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE İÇİNİZİ ISITACAK HARİKA BİR ÇORBA TARİFİ..

MALZEMELER

250 GR KUZU GERDAN ( DANA ETİ İLE YAPTIM BEN )
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1/2 LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA SARISI
BELİRLİ MİKTAR SU

ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ VE TOZ BİBER

ETİ ÇORBA YAPILACAK SU MİKTARI KADAR SU İLE HAŞLAYALIM.HAŞLANAN ETLERİ MİNİK MİNİK DİDİKLEYELİM.ET SUYUNU SÜZGEÇTEN GEÇİRELİM.UNU BİR MİKTAR SOĞUK SU İLE ERİTİP ET SUYUNA EKLEYELİM.KARIŞTIRARAK KAYNATALIM.YOĞURT,YUMURTA SARISI VE LİMON SUYUNU ÇIRPALIM.KAYNAYAN ÇORBA SUYUNDAN BİR MİKTAR ALIP İNCELTELİM, KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ TERBİYEYİ İLAVE EDELİM.DİDİKLENEN ETLERİ,VE DAMAK TADINIZA GÖRE TUZU EKLEYİP KAYNATALIM.İSTENİLEN KIVAMA GELİNCE.KAPATALIM.SERVİS KASELERİNE KOYDUĞUMUZ ÇORBANIN ÜZERİNE TEREYAĞINDA YAKILMIŞ YAĞ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

çok severim eline sağlık