26 Ekim 2013 Cumartesi

MÜRDÜM ERİKLİ KEK


EVİMİ MİS GİBİ KOKUTAN,GÖZÜMÜZÜ GÖNLÜMÜZÜ AÇAN GÜZEL KEKİM BENİM :) KEK YEMEYEN BİR AİLEYİZ BİZ NEDENSE SEVMİYORUZ.AYDA YILDA BİR YAPILINCA BİRDE AZCIK JANJANLI OLUNCA SEVİNDİRİK OLUYORUZ.MELİS'İMİN BESLENMESİ İÇİN İSTEDİĞİ VE ALDIĞIM MÜRDÜM ERİKLER YENMEDİ ÖYLE DURUYORDU NE YAPSAK TABİKİ KEKKKKKKK :) OLDU OLDU PEKTE GÜZEL OLDU BÖYLECE ERİKLERDE BİTTİ OH MİSSS MİSSS :)

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2,5 - 3 SU BARDAĞI UN
10 ADET MÜRDÜM ERİĞİ (KALIBA BAĞLI)
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN VİŞNE REÇELİ

HAZIRLANIŞI

YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPILIR.SÜT,YAĞ EKLENİP KARIŞTIRILIR.UN,KABARTMA TOZU,VANİLYA DA EKLENİP ÇIRTPILIR.ÇOK AKIŞKAN BİR KEK HAMURU OLMAMALI Kİ ERİKLER DİBE ÇOK ÇÖKMESİN.YARIM AY ŞEKLİNDE ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILAN ERİKLERİ İNCE İNCE DİLİMLEYİP KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜLMÜŞ HAMURUN ÜZERİNE BATIRARAK DİZELİM.150 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA YAKŞALIK 45-55 DAK PİŞİRELİM.KÜRDAN YARDIMI İLE PİŞTİĞİNİ KONTROL EDEREK KELEPÇELİ KALIPTAN ÇIKARALIM.ÜZERİNE YUMURTA FIRÇASI İLE BOLCA VİŞNE REÇELİ SÜRELİM.SOĞUDUĞUNDA DİLİM DİLİM SERVİS YAPALIM :)))

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: