9 Şubat 2013 Cumartesi

DOMATES SOSLU ISPANAKLI KREP

 

NASIL GÜZEL BİR GÖRÜNTÜDÜR BU, NASIL LEZZETTİR BU BÖYLE :)) KENDİM YAPTIM DİYE DEMİYORUM, AMA ÇOK GÜZEL OLDU ÇOK BEĞENİLDİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM SPECIALLER LİSTESİNE EKLEYİNİZ.


MALZEMELER

KREP İÇİN
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 TUTAM TUZ

İÇ HARCI
2 DEMET ISPANAK
1 ADET SOĞAN
AZ MİKTAR SIVI YAĞ
TUZ KARABİBER

SOS İÇİN
3 ADET DOMATES
1 KÜÇÜK SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
AZ MİKTAR SIVI YAĞ
2 ADET KESME ŞEKERVE BİR MİKTAR TUZ
KIVAMA GÖRE SICAK SU BİR MİKTAR

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR.

HAZIRLANIŞI
VERİLEN KREP ÖLÇÜSÜNDEN 7 ADET ÇIKMAKTADIR MİKTAR SİZE KALMIŞ BEN 2 ÖLÇÜ YAPTIM.TÜM MALZEME KARIŞTIRILIR.BİR KERE KREP TAVASI HAFİF YAĞLANIR VE KREP HAMURUNDAN  BİR KEPÇE OLACAK ŞEKİLDE KREP TAVASINA YAYILARAK TERS DÜZ YAPILARAK TÜM KREPLER PİŞİRİLİR.TEMİZLENİP İNCE KIYILAN ISPANAKLAR İNCE İNCE DOĞRANAN SOĞANLAR İLE AZ SIVI YAĞ İLE SUYUNU ÇEKENE DEK KAVURULUR.TUZ KARABİBER EKLENİR.SOĞUMAYA BIRAKILIR.DOMATESLERİN KABUKLARI SOYULUR KÜP KÜP DOĞRANIR ,SOĞAN VE SARIMAK SIVI YAĞ İLE SOTELENİR.DOMATES,ŞEKER  VE TUZ EKLENİR BİR TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA BLANDIRDAN GEÇİRİLİR.BOZA KIVAMLI OLMALI BİR MİKTAR SICAK SU EKLENİR VE BİR TAŞIM KAYNATILIP KAPATILIR.KREPLERİN İÇİNE BİR ÇORBA KAŞIĞI KADAR ISPANAKLI İÇ HARÇTAN DAĞITILIR ÇOK FAZLA KONULMASIN Kİ SERVİS ESNASINDA İÇİ DAĞILMASIN.YANLARDAN HAFİF İÇE KATLAYARAK RULO ŞEKLİNDE SARALIM.BÜYÜK BOY BORCAMA SIKI SIKI DİZELİM.DOMATES SOSUNU RULO KREPLERİN ÜZERİNE DÖKELİM VE KAŞAR RENDESİ EKLEYİP.170 DERECE FIRINDA KAŞAR PEYNİR KIZARANA DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: