7 Şubat 2013 Perşembe

AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ


ŞU RENKLERİN GÜZELLİĞİ, AHENGİ MUHTEŞEM DEĞİL Mİ :) HELE LEZZETİ SÖYLENECEK SÖZ YOK :) PORTAKALLI KEREVİZİ ARTIK YAPMAYAN BİLMEYEN HANIM YOKTUR.AYVALI LEZZETİDE MUTLAKA DENEMELİSİNİZ.

MALZEMELER

2 ADET KEREVİZ
2 ADET AYVA
5 ADET PORTAKAL
1 ADET SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TUTAM TUZ
ZEYTİNYAĞ

HAZIRLANIŞI

SOĞAN JÜLYEN ŞEKLİNDE DOĞRANIR.HAVUÇLAR VEREV KESİLİR BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞ İLE SOTELENİR.KEREVİZ VE AYVALAR SOYULUP İNCE YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR.SOĞAN VE HAVUÇA EKLENİR.TUZ,ŞEKER VE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU EKLENEREK.KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.İSTER ILIK İSTER SOĞUK AFİYET İLE YENİR :)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: