31 Ocak 2013 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATA VE PORTAKALLI MUFFİN



KLASİK BİR GÜNÜN ARDINDAN YAPILAN MİS GİBİ YÜZ GÜLDÜREN BİR LEZZET.GÜN İÇERİSİNDE ÇAM AĞACINDAN BÜYÜK AĞRI DAĞI GİBİ GÖRÜNEN BİR ÜTÜ YIĞINI İLE BAŞ ETTİM :) YEMEK YAPTIM VE KÜÇÜK ÇAPTA TEMİZLİĞİN ARDINDAN STRES ATMAK İÇİN KENDİMİ MUTFAĞA ATTIM MİS GİBİ PORTAKALLAR GÖZÜME PEK ŞİRİN GÖZÜKTÜ :) VE SONUÇ ÇOK LEZZETLİ OLDU ŞİMDİ BEN ÇAY EŞLİĞİNDE YERKEN SİZDE TARİFİ OKUYUN :)

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 PARTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ADET ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

HAZIRLANIŞI

ŞEKER VE YUMURTA KÖPÜK GİBİ OLANA DEK MİKSER İLE ÇIRPALIM.SIVI MALZEMELERİ EKLEYELİM EN SON UN,VANİLYA, KABARTMA TOZU,PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİP ÇIRPALIM.DAMLA ÇİKOLATANIN BİR KISMINI HAMURUN İÇİNE EKLEYEREK KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRALIM.MUFFİN KALIPLARININ YARISINA KADAR HAMUR KOYALIM ÜZERİ İÇİN AYIRDIĞIMIZ DAMLA ÇİKOLATA İLE SÜSLEYELİM 150 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRELİM.MİS GİBİ KOKUNCA HAFİF KIZARINCA ÇIKARTALIM :)

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

eline sağlık özlemcim güzel görünüyorlar