7 Ocak 2013 Pazartesi

MARMELATLI KURABİYE


BİR KAR YAĞDI BENDEKİ HAMARAT ÖZLEM  ORTAYA ÇIKTI :))) DEMEKKİ BU GÜNE SAKLAMIŞIM TÜM ENERJİMİ.ŞİMDİ CAM KENARINDA YAĞAN KARA KARŞI  MİS GİBİ BERGAMOT KOKULU ÇAYIN YANINDA BU KURABİYELER YENMEZ Mİ? YENİRRRRRR HEMDE ÇOK GÜZEL YENİR EE HADİ O ZMAAN BİR KOŞU MUTFAĞA :)

MALZEMELER

250 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN YADA TEREYAĞ
6 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
1 ADET YUMURTA ( SARISI İÇİNE AKI ÜZERİ İÇİN)
ALDIĞI KADAR UN
FINDIK KIRIĞI
MARMELAT

HAZIRLANIŞI

ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİN VEYA TEREYAĞI,PUDRA ŞEKERİ,YUMURTA SARISI,VANİLYA,KABARTMA TOZU,LİMON KABUĞU RENDESİNİ BİR KABA ALIN HOMOJEN BİR KIVAMA GELİNCE UN EKLEYEREK YOĞURUN.ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR OLDUĞUNDA.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIN YUVARLAYIN ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA FINDIK KIRIĞINA BULAYIN YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN PARMAĞIMIZIN UCU İLE BASTIRARAK ORTASINI ÇUKUR YAPIN.175 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PEMBELEŞENE DEK PİŞİRİN.SOĞUDUKTAN SONRA ÇUKUR KISIMLARA İSTEDİĞİNİZ MARMELAT ÇEŞİDİNİ KAŞIK İLE KOYUN.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

SemaNur dedi ki...

Camın kenarında güzel bir sohbet ve çayla ne güzel gider mmmm eline sağlık