8 Ocak 2013 Salı

TAVUKLU LAZANYA


BOL KALORİLİ, BOL LEZZETLİ, TAM KIŞ YEMEĞİ, YEMEDE YANINDA YAT DEDİRTEN DAMAK ÇATLATAN BİR LEZZET. BOLONEZ SOSU İLEDE MÜKEMMEL DAHA ÖNCE PAYLAŞMIŞTIM TARİRİFİNİ BU SEFERDE TAVUKLU DENEDİK VE AİLE HALKI PEK ÇOK BEĞENDİK :) DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİZ :)

MALZEMELER ( BEN GÖZ KARARI YAPTIM AMA AŞAĞI YUKARI ADET TARİFİ VERİCEM)

İÇ HARCI

1ADET TAVUK GÖĞSÜ ZAR ŞEKLİNDE KÜP KÜP DOĞRANMIŞ
1 ADET BÜYÜK SOĞAN
2 ADET BÜYÜK HAVUÇ
2 ADET ÇARLİSTON BİBER
3 ADET ORTA BOY DOMATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
KARABİBER ,TUZ,KEKİK.
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 MİKTAR SIVI YAĞ

BEŞAMEL SOS

3 TEPELEME  ÇORBA KAŞIĞI UN
1 LT YAKIN SÜT
1 MİKTAR SIVI YAĞ

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
1 PAKET LAZANYA
HAZIRLANIŞI

SOĞANLAR İNCE DOĞRANIR SIVI YAĞ İLE SOTELENİR KÜÇÜK DOĞRANAN BİBERLER EKLENİR, TAVUKLAR EKLENİP KAVURMAYA DEVAM EDİLİR. HAVUÇ EKLENİR EN SON SALÇA VE KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATES EKLENİR.BAHARATLAR VE SU EKLENİP BİR TAŞIP PİŞİRİLİR.
SOS İÇİN UN VE YAP KOKUSU ÇIKANA DEK KAVURULUR.YAVAŞ YAVAŞ SÜT İLAVE EDİLİR VE AKIŞKAN BİR KIVAM ALANA DEK PİŞİRİRLİR.
DİKDÖRTGEN GENİŞ BİR BORCAMA ÖNCE BEŞAMEL SOS DÖKÜLÜR SONRA TAVUKLU HARÇTAN LAZANYA YAPRAKLARINI TEPSİNİN HER TARAFINI ÖRTECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR.BU İŞLEM İÇ HARÇ BİTENE KADAR DEVAM EDİLİR.EN ÜST KATA BEŞAMEL SOS DÖKÜLÜR VE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİLEREK 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: