10 Ocak 2013 Perşembe
EZOGELİN ÇORBA
ESKİMEYEN BİR LEZZET HERKESİN BİLDİĞİ AMA BENİM BİLMEDİĞİM BİR ÇORBA İDİ :) ŞUANA KADAR HEP KEBAPÇILARA GİTTİĞİMDE İÇTİM BAYILDIĞIM EVD EBİR TÜRLÜ YAPAMADIĞIM ÇORBA ÇEŞİDİ :) GÜZEL GÜZEL ÇORBALAR YAPARIM NERDEN Mİ BİLİYORUM EŞİM PEK BİR ÖVERDE ORADAN AMA ŞU MERCİMEK ÇORBAYI HER SEFERİNDE FARKLI ŞEKİLDE YAPIYORUM VE HİÇTE İSTEDİĞİM GİBİ OLMAZDI.ŞİMDİ BİR EZOGELİN BİRDE SEBZELİ MERCİMEK ÇORBAYI ÖĞRENDİM :))) ARTIK KİM TUTAR BENİ HEYTTT ÇORBACI GELDİ HANIMMMMMM :))) GELELEİM EZOGELİN ÇORBAYA BU SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE LİMONLU MİSSS GİBİ SICAK SICAK BİR ÇORBA SİZE ÖLÇÜLERİ AZALTTIM LAKİN O ÖLÇÜYE GÖRE YAPARSAM BİR AY AYNI ÇORBAYI İÇMEK ZORUNDA KALIRDIK.GELİN ÖZLEMCE EZOGELİN ÇORBAMIZA :)
MALZEMELER
1 ADET SOĞAN
3 KAHVE FİNCANI KIRMIZI MERCİMEK
1/2 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ (1 FİNCANDA ÇOK KOYU OLUYOR)
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ,NANE,PUL BİBER
SICAK SU
HAZIRLANIŞI
SOĞAN ÇOK İNCE OLMAK ŞARTI İLE DOĞRANIR.PİRİNÇ VE MERCİMEK BOL SUDA YIKANIR.TERYAĞDA SOĞAN HAFİF SOTELENİR.MERCİMEK VE PİRİNÇ EKLENİR KAVURMAYA DEVAM EDİLİR.2-3 DAKŞKA KAVURULAN MERCİMEĞE SICAK SU İLAVE EDİLİR GÖZ KARARI.DİĞER TARAFTA TEREYAĞ VE UN KAVRULUR, SALÇA EKLENİR VE BAHARATLAR İLAVE EDİLİR.SICAK SU İLAVE EDİLİP AÇILIR.HAŞLANAN VE İYİCE PİŞEN MERCİMEKLERE EKLENİR.KOYULUĞU ARZUYA GÖRE AYARLANIR.BİR KAÇ TAŞIM KAYNADIKTAN SONRAAAAA
AFİYET OLSUNNN :)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
eline sağlık arkadaşım bende çok severim ama ben yeşil mercimekte ekliyorum güzel oluyor hatta ince bulgurda koyuyorum bazen uydurmasyon valla akşama yapmak lazım Ankara çok soğuk
çok güzel bir çorba soğuk kış günlerinde içinizi ısıtır eline sağlık
Yorum Gönder