10 Ocak 2013 Perşembe
FIRIN SÜTLAÇ
ÇOK SEVERİM BAYILIRIM.AMA FIRINLANMIŞ OLAN SÜTLACI ÇOK SEVERİM.AİLECEK SEVDİĞİMİZ SÜTLÜ TATLI :)) DAHA ÖNCEDE TARİFİNİ YAYINLADIM FAKAT BU SEFER KÜÇÜK BİR DETAY FARKI İLE ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRDÜM BİRDE BU SÜTLACI DAMLA SAKIZLI YAPACAKSINIZ ÇOK GÜZEL OLUYOR BİZZAT DENENDİ VE ONAYLANDI :))
MALZEMELER
1 LT SÜT
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER ( ŞEKERLİ SEVERSENİZ 1,5 BARDAK OLABİLİR)
3-4 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET YUMURTA SARISI
HAZIRLANIŞI
PİRİNCİ YIKAYIP 2 SU BARDAĞI KADAR SU İLE ÖNCE HAŞLAYALIM.HAŞLANAN VE SUYU AZALAN PİRİNÇLERE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDELİM.PİRİNÇ UNUNU BİR MİKTAR SOĞUK SÜT İLE EZELİM.YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ İLAVE EDELİM EN SON PİRİNÇ UNLU KARIŞIMI EKLEYEREK KARIŞTIRARAK KAYNATALIM.EN SON VANİLYAYI EKLEYEREK KIVAM ALAN SÜTLACI ISIYA DAYANIKLI KAPLARA 1 PARMAK KALACAK ŞEKİLDE PAYLAŞTIRALIM.SÜTLAÇ TENCERESİNİN DİBİNDE 1 SU BARDAĞINA YAKIN SÜTLAÇ AYIRALIM VE YUMURTA SARISINI İLAVE EDİP ÇIRPALIM.YUMURTALI KARIŞIMI HER KASEYE EŞİT ŞEKİLDE ÜSTLERİNE PAYLAŞTIRALIM.DERİN FIRIN TEPSİSİNE KASELERİ YERLEŞTİRİP YARISYA KADAR SU DOLDURALIM 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRELİM.ÜST KIZARIKLIĞI SİZİN DAMAK TADINIZA KALMIŞ İSTER KIZARMIŞ İSTER BİRAZ YANMIŞ :)
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder