17 Ocak 2013 Perşembe

SÜRPRİZ KURABİYE



 
HİNDİSTANCEVİZİ SEVERLERE DİKKAT GEVREK VE ÇOK ŞIK BİR KURABİYE.MİNİK ELLER BİZZAT DENEDİ VE ÇOK BEĞENDİ.BİRAZ EL OYALIYOR DİKKAT İSTİYOR AMA FAKAT BU LEZZETE DEĞİYOR SONUÇ :)
 
MALZEMLER
 
250 GR MARGARİN ( BECEL KULLANDIM)
1 KAHVE FİNCANI KAKAO
2 YUMURTA (BİRİNİN AKI İÇ MALZEME İÇİN)
2 KAHVE FİNCANI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
 
İÇ MALZEME İÇİN
1,5 SU BARDAĞI HİNDİSTANCEVİZİ
1,5 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA AKI ( HAMUR MALZEMESİNDEN AYIRILACAK)
 
HAZIRLANIŞI
 
UN DIŞINDA TÜM MALZEMEYİ YOĞURMA KABINA ALALIM YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYEREK YOĞURALIM.YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.
AYRI BİR KAPTA YUMURTA AKI,HİNDİSTANCEVİZİ VE PUDRA ŞEKERİNİ MİKSER İLE ÇIRPALIM.(YAPIŞ YAPIŞ BİR KIVAM OLACAK)
HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARTARAK YUVARLAK YAPIN VE OLABİLDİĞİNCE İNCE AÇIN.( POĞAÇA YAPAR GİBİ) BİR TATLI KAĞI HİNDİSTANCEVİZİ KOYUN VE DİKKATLİCE UÇLARI BİRLEŞTRİP KAPATIN.TOP ŞEKLİND EBASTIRMADAN YUVARLAYIN.BİRLEŞTİRİLEN KISIM ALTA GELECEK ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİN.SOĞUDUKTAN SONRA ARZUYA GÖRE ÇİKOLATA SOSU İLE SÜSLEYİN.
 
AFİYET OLSUN ...
 


Hiç yorum yok: