24 Ocak 2013 Perşembe

AVCI BÖREĞİ



MİSSS KOKULU LEZZETLİ BESLEYİCİ KALORİLİ BİR BÖREK :)KIZARTILARAK YAPILIYOR ASLINDA AMA FIRINDA DAHA HAFİF OLUYOR AMAN SİZ SİZ OLUN BENİM GİBİ KIZLARLA LAFA DALIP FIRINDA UNUTMAYIN YOKSA BİRAZ FAZLA NAR GİBİ KIZARABİLİR :))


MALZEMELER

İÇ HARCI
350 GR KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ İNCE BULGUR
1 ADET BÜYÜK BOY SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
KARABİBER,TUZ,SIVI YAĞ
ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE TARÇIN (TAMAMEN İSTEĞE BAĞLI)
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA

5 ADET YUFKA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA
1 MİKTAR GALETE UNU

HAZIRLANIŞI

SOĞANLAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR BİR MİKTAR SIVI YAĞ İLE SOTELENİR.KIYMA EKLENİR RENGİ DÖNENE DEK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR.1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGURU 1,5 ÇAY BARDAĞI SICAK SU İLE ÖNCEDEN HAŞLANARAK ŞİŞİRİLİR.ŞİŞİRİLEN BULGUR CEVİZ VE BAHARATLAR EKLENİR SON BİR KARIŞTIRILARAK OCAKTAN ALINIR İÇ HARÇ SOĞUMAYA BIRAKILIR.BÜTÜN YUFKAYI DÜZ BİR ZEMİEN SERELİM SÜT VE SIVI YAĞI DERİN BİR KASEDE KARIŞTIRALIM VE KAŞIK YARDIMI İLE YUFKAYI ISLATALIM.YARIM AY ŞEKLİNDE KATLAYIM 4 EŞİT ÜÇGEN PARÇAYA KESELİM.İÇ HARCIMIZDAN GÖZ KARARI MALZEME KOYARAK KALIN SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARALIM.EN SON EĞER SOS KALDI İSE İÇİNE YUMURTAYI KIRIP ÇIRPALIM GEREKİRSE SÜT EKLEYİP FAZLALAŞTIRALIM.YAPTIĞIMIZ BÖREKLERİ SOSA BATIRIP GALETE UNUNA BULAYALIM YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİN 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF KIZARANE DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

eline sağlık güzel görünüyor