21 Mayıs 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK



ÇOK SEVERİM HAŞHAŞLI BÖREK ,ÇÖREK, HAMUR İŞLERİNİ.EŞİMİN HALASI BİR YAPAR PARMAKLARINIZI YERSİNİZ.İNŞALLAH BANADA EL VERECEK HALAM, BENDE ONUN GİBİ HARİKA LEZZETLER YAPACAĞIM İLERİDE.İLK HAŞHAŞLI MAYALI DENEMEMDİ.BİR TARİFE BAĞLI KALMADIM AZCIK BLOG SAYFALARINI OKUDUM BİRDE BÜYÜK ÜSTADA HALAMA SORDUM :)) ORTAYA ÖZLEMCE HAŞHAŞLI ÇÖREK ÇIKTI.


MALZEMELER

HAMURU İÇİN
5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET DR OETKER INSTANT MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YETERLİ MİKTARDA ILIK SU

İÇ MALZEME
1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ HAŞHAŞ ( AKTARDAN ÇEKİŞMİL ALDIM.HAZIR YAĞLI OLARAKTA SATILIYORMUŞ)
1 SU BARDAĞINA YAKIN CEVİZ İÇİ
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ ( BANA BİRAZ KURU GELDİ O BAKIMDAN YAĞ MİKTARI ARTTIRILABİLİR.)

HAZIRLANIŞI

UN,TUZ,MAYA KARIŞTIRILIR YAVAŞ YAVAŞ SU EKLENİR VE YOĞURULUR.YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE ELİNCE 40 DAKİKA MAYALANMASI İÇİN ÜZERİ BİR BEZ İLE ÖRTÜLÜR.HAMURU TEKRAR YOĞURUP 4 BEZEYE AYIRALIM MERDANE YADA OKLAVA YARDIMI İLE AÇALIM.HAŞHAŞI SIVI YAĞ İLE KARIŞTIRALIM HAMURUN HER TARAFINA BOLCA SÜRELİM.CEVİZ SERPELİM,RULO ŞEKLİNDE SARALIM.İKİŞER PARMAK KALINLIĞINDA KESELİM.KESİLEN KISIMLAR ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZELİM.EN SON ÜSTLERİNE SIVI YAĞ SÜRELİM.180 DERECE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: