18 Mayıs 2012 Cuma

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİLİ ETİMEK


TAM MEVSİMİ BOL BOL ÇİLEK YEMENİNNNN MİS KOKULU BOL BOL TATLILAR REÇELLER YAPMANIN ZAMANI.BENDE YENİ BİR TARİF DENEDİM.ÇOK LEZZETLİ ÇOK GÜZEL OLDU MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

MALZEMELER
1 PKET ETİMEK
1 LT SÜT
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME NİŞASTA
3 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 ADET YUMURTA SARISI
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

ŞERBETİ İÇİN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU

ÇİLEK SOSU
500 GR ÇİLEK
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SU
1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME NİŞASTA

HAZIRLANIŞI

ŞERBET İÇİN TOZ ŞEKERİ ÇELİK BİR TENCEREYE ALIP KARAMELLEŞENE DEK ERİTELİM.SUYU EKLEYELİM.AMAN DİKKAT SIÇRAMASIN :) İLK SERTLEŞECEK PANİK YOK ALTI AÇIK KAYNASIN ERİYECEKTİR.5 DAKİKA KAYNATIIP GENİŞ BİR BORCAMA DİZDİĞİMİZ ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKELİM EŞİT ŞEKİLDE.MUHALLEBİ İÇİN VANİLYA,MARGARİN VE HİNDİSTAN CEVİZİ HARİÇ TÜM MALZEMEYİ MUHALLEBİ KIVAMI OLUNCAYA DEK PİŞİRELİM.EN SON VANİLYAMARGARİN VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.ISLANMIŞ ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKELİM.KAŞIK YARDIMI İLE DÜZELTELİM.TEMİZLENEN ÇİLEKLERİ ROBOTTA PÜRE HALİNE GETİRELİM.SOS MALZEMELERİNİ BİR TENCEREYE KOYUP PİŞİRELİM.KAYNAYAN SOSU MUHALLEBİ DÖKÜLMÜŞ ETİMEKLERİN ÜZERİNE DÖKELİM.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYELİM.İYİCE SOĞUYUNCA SERVİS EDELİM.BİR GECE DOLAPTA DİNLENİRSE ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUR.

AFİYET OLSUN..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bayıldım, çok güzel bir yaz tatlısı , çok çok güzel olmuş, ellerine saglik