15 Mayıs 2012 Salı

DIZMANA


İŞTEEEE DIZMANAAAAA :)) YÖRESEL BİR HAMUR İŞİ OLSA GEREK BİLDİĞİM KADARI İLE GÖÇMENLER YAPIYOR.BENİM ANNEMDE BULGARİSTAN GÖÇMENİ OLDUĞUNDAN ÖTÜRÜ ÇOCUKLUĞUMDA ÇOK SIK YAPARDI ANNEM.GEÇEN GÜN FİDANELİ ARKADAŞIM BİR FOTOĞRAF PAYLAŞTI NASIL ESKİ GÜNLER GELDİ AKLIMA ANNEME SÖYLEDİM.ANNELER GÜNÜ ZİYARETİNDE YAPMIŞ ANNECİM :) ELLERİNE SAĞLIK ANNEMMMM..ÇOK BASİT OLAN BU BÖREĞİ ŞIP ŞAK YAPMAK İÇİN TARİFİ VERİYORUM :)

MALZEMELER
 EKMEK HAMURU ( 2 ADET KULLANDIK BİZ)
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI

EKMEK HAMURUNU EŞİT PARÇALARA BÖLELİM UN YARDIMI İLE UZATARAK ELİMİZ İLE UZATALIM.BIÇAK İLE KÜP KÜP KESELİM YAĞLANMIŞ TEPSİYE KESİLMİŞ TARAFLARI ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE SIK SIK DİZELİM.YOĞURT,YUMURTA VE SIVI YAĞ ÇIRPALIM HAMURUN ÜZERİNE BOL BOL SÜRELİM.170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KIZARIP MİS GİBİ KOKUNCA ÇIKARALIM.ELİMİZLE KOPARIP KOPARIP SERVİS YAPALIM...

AFİYE OLSUN..

3 yorum:

Nesrin dedi ki...

Aaa, ben de Bulgaristan göçmeniyim ama hiç duymadım bu ismi. Bizimkiler krepe Cızlama derler :) Birkaç yıl önce böyle bir şeyi bir komşuda yediğimi hatırlıyorum sanki, isimler yöresel farklılıklardan kaynaklanıyor olsa gerek. Neyse canım, önemli olan lezzeti. Harika görünüyor, annenizin ellerine sağlık :)

Nesrin dedi ki...

Aaa, ben de Bulgaristan göçmeniyim ama hiç duymadım bu ismi. Bizimkiler krepe Cızlama derler :) Birkaç yıl önce böyle bir şeyi bir komşuda yediğimi hatırlıyorum sanki, isimler yöresel farklılıklardan kaynaklanıyor olsa gerek. Neyse canım, önemli olan lezzeti. Harika görünüyor, annenizin ellerine sağlık :)

MAZES dedi ki...

canım ,seni tebrik etmek istiyorum:en azından bu bulgar hamur işi yazmadığın için ,ben 1989 BG göçmeniyim,başka bir blogda bulgar ekmeği belli,belirsiz bir hamur işine bulgar ekmeği diye ad takmışlar ,yanlış bilgi veren birilerine ne konuda olursa olsun çok sinir oluyorum,umarım bu yazımı okuyabilirsin.