23 Haziran 2009 Salı

SOSLUKARIŞIK KIZARTMA

GENELDE YAZIN EN ÇOK YENEN ŞEYDİR KIZARTMA AĞIR GİBİ GELİR AMA YANINDA BİR DİLİM KARPUZ PEYNİR.OHH MİS GİBİ BEND EÇOK SEVERİM AMA ÇOK FAZLA YAPMIYORUM.ARADA BİRDE CANIMIZ ÇEKİYOR TABİKİ. KADARDA OLSUN ARTIK :))



MALZEMELER



2 ADET PATATES

10 ADET ÇARLİSTON VE SİVRİ BİBER KARIŞIK

3 ADET PATLICAN

3 ADET DOMATES

2 DİŞ SARIMSAK

KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ BİR MİTAR TUZ



HAZIRLANIŞI



PATATESLER KÜP KÜP DORANIP BOL YAĞDA KIZARTILIR KAÜIT HAVLUYA ÇIAKRILIR.BİBERLER ÇEKİRDEKELRİ ÇIAKRILIP BİR KAÇ PARÇAA BÖLÜNÜR.KIZARTILIR.PATLICANLARDA ŞERİT HALİNDE SOYULUP KÜP KÜP DORANIP KIZARTILIR.BU ARADA DOMATESİN KABUKALRI SOYULUR VE İSTER KÜP KÜP İSTERSE ROBATTA PARÇALANARAK YADA RENDELENİR.SARIMSAKALR ZİLİR VE DOMATESLERE EKLENİP ATEŞETE BAŞKA BİŞİ İLAVE EDİLEMDEN PİŞİRİLİR.TÜM SEBZELER KARIŞTIRLIP PİŞEN DOMATES SSU ÜZERİNE DÖKÜLÜR.



AFİYET OLSUN

5 yorum:

Habibe dedi ki...

Merhaba Özlem.. ben habibe yani Mutfakteyze. Çok hoş bir blog olmuş. Ben de kendimce bişeyler yapıyorum. Ve bu yaptıklarımı da sitemde yayınlıyorum. Sitemi ziyaret ederseniz ve fikirlerinizi yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Sevgilerimle mutfakteyze :)

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım kızartmaya arada bir yemekten bir şey olmaz canımcım
ellerine sağlık

zeytintanesi dedi ki...

Özlemcim, çok severim ben kızartmayı, hem yoğurtlu hem soslu. Ellerine sağlık canım. Nasılsın? Artık tatiller bitti, buralradayız, bol bol görüşürüz. Öpüyorum seni, h.kal.

Esra dedi ki...

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olmazsa olmazlarındandır heleki yaz aylarında ellerine sağlık...

Sevinç dedi ki...

Kadir geceni tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim canım