MALZEMELER
2 ADET PATATES
10 ADET ÇARLİSTON VE SİVRİ BİBER KARIŞIK
3 ADET PATLICAN
3 ADET DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ BİR MİTAR TUZ
HAZIRLANIŞI
PATATESLER KÜP KÜP DORANIP BOL YAĞDA KIZARTILIR KAÜIT HAVLUYA ÇIAKRILIR.BİBERLER ÇEKİRDEKELRİ ÇIAKRILIP BİR KAÇ PARÇAA BÖLÜNÜR.KIZARTILIR.PATLICANLARDA ŞERİT HALİNDE SOYULUP KÜP KÜP DORANIP KIZARTILIR.BU ARADA DOMATESİN KABUKALRI SOYULUR VE İSTER KÜP KÜP İSTERSE ROBATTA PARÇALANARAK YADA RENDELENİR.SARIMSAKALR ZİLİR VE DOMATESLERE EKLENİP ATEŞETE BAŞKA BİŞİ İLAVE EDİLEMDEN PİŞİRİLİR.TÜM SEBZELER KARIŞTIRLIP PİŞEN DOMATES SSU ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
Merhaba Özlem.. ben habibe yani Mutfakteyze. Çok hoş bir blog olmuş. Ben de kendimce bişeyler yapıyorum. Ve bu yaptıklarımı da sitemde yayınlıyorum. Sitemi ziyaret ederseniz ve fikirlerinizi yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Sevgilerimle mutfakteyze :)
bayılırım kızartmaya arada bir yemekten bir şey olmaz canımcım
ellerine sağlık
Özlemcim, çok severim ben kızartmayı, hem yoğurtlu hem soslu. Ellerine sağlık canım. Nasılsın? Artık tatiller bitti, buralradayız, bol bol görüşürüz. Öpüyorum seni, h.kal.
Sofraların vazgeçilmez lezzeti olmazsa olmazlarındandır heleki yaz aylarında ellerine sağlık...
Kadir geceni tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim canım
Yorum Gönder