MAZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ (ÖLÇÜ SİZE KALMIŞ)
2 SU BARDAĞI SOĞUK SU
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN+ 1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ (PİLAV İÇİN)
100-150 GRM TUZSUZ BADEM
15 ADET KURU KAYISI
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN ( BADEM VE KAYISI İÇİN)
1 TUTAM TUZ
HAZIRLANIŞI
PİRİNÇLER 30 DAKİKA ÖNCEDEN SICAK SUDA BEKLETİLİR.SÜZÜLÜP İYİCE YIKANDIKTAN SONRA MARHGARİN VE SIVIYAĞ ERİTİLİP PİRİNÇLER 2 DAKİKA KAVRULUR.2 SU BARDAĞI SOĞUK SU VE TUZ İLAVE EDİLİP KISIK VE KÜÇÜK OCAKTA PİŞİRİLİR.PİŞEN PİLAV DEMLENMEYE BIRAKILIR BU ARADA BADEMLERİN KABUKLARINI SOYMAK İÇİN BİR MİKTAR SUDA 5 DAKİKA KAYNATILIR.KAYISILAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.SOYULAN BADEM VE KAYISILAR MARGARİN İLE BİR TAVADA PEMBELEŞENE DEK KAVRULUR.İSTER PİLAVIN İÇİNE İSTERSENİZ YARI BİR ŞEKİLDE SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder