30 Nisan 2009 Perşembe

KAYISILI BADEMLİ PİLAV

PİLAV SEVERİM,AMA DEĞİŞİK LEZZETLERDE GARNİTÜRLÜ PİLALARI SEVERİM.SADE PİLAV PEK TERCİH ETMİYORUM.HELEKİ MİSAFİRİM GELECEKSE ÖZEL OLMALI.BU YEE BENİ DİYE BAĞIRAN PİLAVDA ÖZEL MİSAFİRLERİM İÇİN PİŞTİ VEDE ÇOK BEĞENİLDİ.DENENMESİ TAVSİYE EDİLEN BİR LEZZET.ASLINDA SERVİS ESNASINDA PİLAV KEK KALIBINA DÖKÜLDÜ VE SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVRİLDİ.BOŞ KALAN ORTA KISMADA GARNİTÜR KOYULARAK SERVİS YAPILDI.AMA KOŞTURMACADAN FOTOSUNU O ŞEKLİ İLE ÇEKEMDİM. :((



MAZEMELER



2 SU BARDAĞI PİRİNÇ (ÖLÇÜ SİZE KALMIŞ)

2 SU BARDAĞI SOĞUK SU

2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN+ 1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ (PİLAV İÇİN)

100-150 GRM TUZSUZ BADEM

15 ADET KURU KAYISI

2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN ( BADEM VE KAYISI İÇİN)

1 TUTAM TUZ


HAZIRLANIŞI



PİRİNÇLER 30 DAKİKA ÖNCEDEN SICAK SUDA BEKLETİLİR.SÜZÜLÜP İYİCE YIKANDIKTAN SONRA MARHGARİN VE SIVIYAĞ ERİTİLİP PİRİNÇLER 2 DAKİKA KAVRULUR.2 SU BARDAĞI SOĞUK SU VE TUZ İLAVE EDİLİP KISIK VE KÜÇÜK OCAKTA PİŞİRİLİR.PİŞEN PİLAV DEMLENMEYE BIRAKILIR BU ARADA BADEMLERİN KABUKLARINI SOYMAK İÇİN BİR MİKTAR SUDA 5 DAKİKA KAYNATILIR.KAYISILAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.SOYULAN BADEM VE KAYISILAR MARGARİN İLE BİR TAVADA PEMBELEŞENE DEK KAVRULUR.İSTER PİLAVIN İÇİNE İSTERSENİZ YARI BİR ŞEKİLDE SERVİS YAPILIR.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: