1 Mayıs 2009 Cuma

FISTIK EZMELİ KURABİYE

HIMMMMM MİS GİBİ KOKUSU TÜM EVİMİ SARDI MELİSİMLE ÇAYIMIZI DEMLEYİP AFİYETLE YEDİK.ÇÜNKİ BİZİM HER GÜN SAAT 4:30 DA ÇAY SAATİMİZ VAR.GELMEK İSTEYEN OLURSA BEKLERİZ :))) BU DIŞI ÇITIR İÇİDE BİR O KADAR LEZZETLİ KURABİYELRİ SİZİNDE YAPMANIZI TAVSİYE EDERİZ :))



MAZEMELER



60 GR TEREYAĞ

4 ÇORBA KAŞIĞI FISTIK EZMESİ

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER ( YARISI HAMURUN İÇİNE YARISIDA ÜZERİNE)

1/2 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER

1 ADET VANİLYA

1 ADET KABARTMA TOZU

1 ADET YUMURTA

2 SU BARDAĞI UN

1/2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ TUZSU FINDIK

2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

DAMLA ÇİKOLATA



HAZILRANIŞI



FIRINI 190 DERECEDE ISINAMSI İÇİN AYARLAYALIM.FISTIK EZMESİ,YUMUŞAMIŞ TEREYAĞ,1/2 SU BARDAĞI TOZ EŞKER VESMER ŞEKERİDE EKLEYİP.MİKSERLE ÇIRPALIM.KREMA ŞEKLİ ALDIĞINDA SÜT,YUMURTA VE VANİLYAYIDA EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM.UN KABARTMA TOZUNU ELEYİP İLAVE EDELİM.FISTIKALRIDA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.TOPARLANMAYAN BİR HAMUR OLDUĞU İÇİN PANİK YAPMAYIN.İİCE KARIŞAN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AYIRDIĞIMIZ ŞEKERDE YUVARLAYIP ELİMİZDE HAFİF BASTIRALIM YASSI İEKLİNİ VERELİM.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİDE ARALIKLARLA YERLEŞTİRELİM.ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATA İLE SÜSLEYELİM.FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRELİM.ÜZERLERİPEMBELEŞİNCE ÇIAKRALIM.İLK ÇIKTIĞINDA YUMUŞAK OLACAKTIR.SOĞUDUKÇA KENDİNE GELECEK SOĞUDUĞUNDA TEPSİDEN ÇIKARIN.



AFİYET OLSUNN

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Hımm gerçekten tam çaylık:))
Ellerine sağlık canım...