28 Nisan 2009 Salı

BROWNİ CHEESECAKE



FOTOĞRAF KÖTÜ KESİLEN DİLİM KÖTÜ AMA TADI HARİKA MÜKEMMELLLLLLLLLLL ÇOK BAŞARILI BİR ÇALIŞMA OLDU.BENİM GİBİ CHEESECAKE SEVERLERE DUYURULUR.GÖNÜL BÜTÜN HALİNİDE ÇEKMEK İSTERDİ AMA GECE ANCA SOĞUDU VE KALIPTAN ÇIKTI ERTESİ GÜNDE HEMEN HALAMA GÖTÜRÜLDÜ VE SERVİS YAPILDI.BİNBİR CURCUNAYLA MİĞDELERE İNDİ :))


MALZEMELER


BROWNİ KISMI İÇİN


160 GR BİTTER ÇİKOLATA

2 ADET ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA

1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK UN

1 ADET VANİLYA

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 TUTAM TUZ


KREMA KISMI İÇİN


750 GR SÜZME YOĞURT

2 ADET ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

1 SU BARDAĞI + 2 PARMAK KADAR TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1 KUTU KREMA



HAZIRLANIŞI


ÖNCELİKLE FIRINIMIZI 190 DERECE ISINMASI İÇİN AYARLAYALIM.ÇİKOLATALARI KÜP KÜP KIRIP.BENMARİ USULÜ ERİTELİM.YUMURTA VE ŞEKERİ KREMA OLUP ŞEKERLER ERİYENE DEK ÇIRPALIM.SIVI YAĞ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.ERİMİŞ ÇİKOLATAYIDA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.UN ,TUZ VE VAİLYAYI ELEYEREK İLAVE EDELİM.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KELEPÇELİ KALIBA DÖKELİM VE ÜZERİNİ DÜZLEŞTİRELİM.DİĞER KREMA İÇİN.YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM.KREMA VE SÜZME YOĞURDU EKLEYİP KARIŞTIRALIM.VANİLYA VE NİŞASTAYI ELEYİP KARIŞTIRALIM.BROWNİMİZİN ÜZEİRNE YAVAŞÇA DÖKELİM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINIMIZDA İLK 15 DAKİKA PİŞİRELİM SONRA 160 DERECE ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.BİR GECE BEKLETİRSENİZ ÇK DAHA LEZZETLİ OLUR.PİŞTİĞİND EHEMN FIRINDAN ÇIAKRMAYALIM KAPAĞI AÇIK YAVAŞ YAVAŞ SOĞUSUN Kİ ÇATLAMASIN.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: