6 Nisan 2009 Pazartesi

ETLİ BİBER DOLMASI


ARTIK BAHAR AYINDAYIZ.YAZ SEBZELERİNİ YAZI, GÜNEŞİ ,DENİZİ MİS GİBİ BAHAR HAVASINI YAZLIK AYAKKABILAR SANDELELTLERİ HEPSİNİ ÇOK ÖZLEDİM ÇOKKKKKK MELİSTE BENİM GİBİ BİR YAZ ÇOCUĞU OLDUĞU İÇİN ODA ÇOK SEVİYOR GÜNEŞLİ SICAK HAVALRI SÜREKLİ ÇORAPLARINI ÇIKARIP DOLAŞIYOR EVDE.BU GÜNEŞLİ HAVADA YAPTIĞIMIZ BİR YEMEKTİ ETLİ DOLMA ÇOK GÜZEL OLDU MİSS GİBİ MELİSTE ÇOK SEVEREK KENDİ KENDİNE YEDİ :)) AFFERİM BENİM GÜZEL PRENSESİMMM
MALZEMELER
8 ADET DOLMA BİBER
300 GR KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 BÜYÜK SOĞAN
BİR TUTAM MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI KÖFTE BAHARI ( ÇOK GÜZEL ARAOMA KATIYOR.)
KARABİBER,NANE,PUL BİBER,TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
SOS İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
BİR MİKTAR SICAK SU
SÜSLEME İÇİN DOMATES DİLİMLERİ
HAZIRLANIŞI
HARÇ İÇİN TÜM MALZEMEYİ ÇİĞDEN DOLDURUYORUM BEN.SOĞANI İNCE TARAFI İLE RENDELİYORUM MAYDONOZLAR İNC EKIYILIYOR YIKANMIŞ PİRİNÇ KIYMA VE DİĞER BAHARATLARIDA EKLEYİP KARIŞTIRIYORUM.TEMİZLENEN DOLMA BİBERLERİN İÇİNİ DOLDURUYORUM.AMA ÇOK BASTIRMADAN VEDE ÇOK DOLDURMADAN Kİ PİRİNÇLERİND EPİŞERKEN ŞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNMEK LAZIM.UYGUN BİR FIRIN KABINA KOYUP ÜZERLERİNE DOMATES DİLİMLERİ İLE KAPAK YAPALIM.SICAK SUYUN İÇİND ESALÇA VE SIVI YAĞI EKLEYİP ERİTELİM DOLMALARN ÜZERİNE DÖKELİMHEMEN HEMEN DOLMA BİBERLERİN HAFİF ÜSTÜNE ÇIKACAK KADAR. FIRINDA 180 DERECEDE PİŞİRELİM.
AFİYE TOLSUN...

1 yorum:

ebruyla yemek keyfi dedi ki...

ELINE SAGLIK ARKADASIM BIR TABAK KOY UZERINEDE YOGURT DOK YEMEGE GELIYORUM COK ACIKTIM TAM YEMEK SAATI ÖPÜYORUM