6 Nisan 2009 Pazartesi

TARÇINLI HAVUÇLU KEK



MİSSS KOKULU TARÇIN KOKUSUNA HOŞ GELDİNİZ :)) MELİSİMLE 5 ÇAYIMIZ İÇİN YAPTIĞIM PAMUK KEK TARİFİNİ SEVGİLİ ARKADAŞIM http://http://mujdeninmutfagindan.blogspot.com/ MÜJDE VERDİ BİZZAT.ZATEN MELİS İÇİN DEYİNCE AKAN SULAR DURDU HEMEN BİR TARİF VERİYORUM YAP DEDİ BENDE ONU TEVRÜBESİNE GÜVENEREK YAPTIM.ÇOK GÜZEL NEMLİ YUMUŞACIK BİR KEK OLDU.TARÇIN KOKUSU VE HAVUÇ SEVENLERE...


MALZEMELER


4 ADET YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI YARI SÜT YARI SIVI YAĞ

1 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

1 ÇORBA KAŞIĞI BECEL

2 KAHVE FİNCANI NİŞASTA

ALDIĞI KADAR UN



HAZIRLANIŞI


YUMURTA VE ŞEKER KREMA OLANA DEK ÇIRPILIR.SÜT VE YAĞ KARIŞIMI EKLENİR.KARIŞTIRILIR.NİŞASTA,VANİLYA,KABARTMA TOZU,TARÇIN EKLENEREK KARIŞTIRILIR.RENDELENMİŞ HAVUÇTA İLAVE EDİLİR VE KARIŞTIRILIR.YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR.AKIŞKAN BİR HAMUR OLCAK.SON OLARAK 1 ÇORBA KAŞIÜI BECEL EKLENİR VE 1 DAK AKRIŞTIRIŞIP YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜR.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.İLK 45 DAK FIRINI AÇMAYALIM.YAKLAŞIK 1 SAATTE PİŞİRİLİR.UZUN SÜRMESİNİN SEBEBİ İÇİNDE NİŞASTA OLMASIDIR.KÜRDAN TESTİNDEN GEÇİRİP FIRINDAN ÇIAKRALIM.MUTLAKA SOĞUTUN BENİM GİBİ DAHA DOĞRUSU MELİSGİBİ ACELE EDİP ILIK ÇIKARMYAIN KEKİ PARÇALANMASIN :)))


AFİYET OLSUN..

3 yorum:

sarımutfak dedi ki...

tarçınlı herşeye varım nefis olmuş kekin ellerine sağlık cnm

Zeynep dedi ki...

bayılırım tarçınlı tarçınlı nefis olmuş şekerim nefissss...
öptüm sulu sulu:)

Müjde dedi ki...

ellerine sağlık şekercimmmmmmmm afiyet olsunnn. Meloşuma canım feda :)))