BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR TARİF VE LEZZET.BEN VE EŞİMÇOK SEVEREK YEDİK.ARKADAŞALRIMADA YAPTIM VE ONLARDA BEĞENDİLER.DEĞİŞİK FARKLI SEBZELERLEDE DENEYEBİLECEĞİMİZ BİRLEZZET.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
4 ÇAY BARDAĞI UN
100 GR MARGARİN
1 ÇİMDİK TUZ
1/2 ÇAY BARDAĞI SU
İÇ MALZEME
1/2 KG HAŞLANMIŞ BROKOLİ VE KARNIBAHAR
1 ADET SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
BOL MAYDANOZ
TUZ,KARABİBER
ÜST KREMA İÇİN
200 GR YOĞURT
1 KUTU KREMA
3 ADET YUMURTA
HAZIRLANIŞI
ÖNCE KİŞ HAMURUMUZUN TÜM MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP YOĞURALIM.30 DAK ÜZERİ BEZ İLE ÖRTÜLÜP DİNLENDİRİLİR. BU ARADA KARNIBAHAR VE BROKOLİ HAŞLANIR.KÜÇÜK PARÇALARA BÖLÜNÜR.DİNLENEN HAMUR MERDANE YARDIMI İLE AÇILIR.KELEPÇELİ KALIBA KENARLARI YUKARI ÇIKACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR.TABANINA ÇATALLA DELİKLER AÇALIMKİ ORTASI ÇOK KABARMASIN.150 DERECE 15 DAK PİŞİRELİM.SOĞUMASI İÇİN BEKLETELİM.BU ARADA SOĞANLARI HALKA HALKA DOĞRAYIP 5 DAKİKA KAYNAR SUDA BEKLETELİM.SUYUNU SÜZÜP MARGARİNLE HAFİF SOTELEYELİM.KARNIBAHA RVE BROKOLİYİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.EN SON DOĞRANAN MAYDANOZ KARABİBER VE TUZ EKLEYİP KAPATALIM.HAMURUN ÜZERİNE SEBZELİ HARCI YAYALIM.ÜST KREMA İÇİN YUMURTA,YOĞURT VE KREMAYI MİKSERLE ÇIRPIP DÖKELİM.180 DERECE ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.
NOT 1: KİŞ HAMURU İNCE OLACAĞINDAN BÜYÜK KALIP KULLANMAYIN
NOT 2: FIRININIZIN VARSA ÖNCE ALT SONRA SADECE ÜST BÖLÜMÜNÜ ÇALIŞTIRIN Kİ ALT TABAN ÇOK PİŞİP SERTLEŞMESİN.
AFİYET OLSUN...
5 yorum:
bayılırım ben buna...ölürüm ölürüm:)))ellerine kollarına sağlık özlemimmm
nefis olmuş nefissss.
afiyet bal olsun size.
efet cumartesiye az kaldı yuppiiii:)
öpüyorum balım
Harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
DİLEK
CANIM ÇOK HARİKA BİR LEZZETTİ..BEN BAYILDIM..İLK FIRSATTA DENİYECEĞİM.
ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM.
zeynepcim bilirosun ki yeni gözdemiz bu :))) sık sık yapcam ben artık.dilekcim afiye olsun heycanla bekliyorumdenemeni :)))
Merhabalar...
Karabahar en sevdiğim sebze ve her çeşidini severim ama bu şekilde hiç denemedim en kısa zamanda deneyeceğim çok güzel gözüküyor...
Ellerinize Sağlık
SEVGİLERLE:))
Yorum Gönder