23 Temmuz 2015 Perşembe
TUZLU ÇÖREK
VEEEEE KARŞINIZDA ÇOK LEZZETLİ BİR TUZLU ÇÖREK TARİFİ VAR.ZEYTİN YAĞ KEKİK BİRLEŞİMİ NASIL MUHTEŞEM KOKUYOR ANLATAMAM.BU TARİF BANA EGE ESİNTİSİ YAPTI.ARTIK TATİLDEN YENİ DÖNDĞÜM İÇİN MİDİR, YOKSA BOZCAADAN ALDIĞIM MİS KOKULU DAĞ KEKİKLERİNİN ETKİSİMİ BİLEMİYORUM AMA BEN ÇOK SEVDİM SİZDE YAPIN MUTLAKA :)
MALZEMELER
100 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞ
1 ADET YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
İÇ HARCI İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
BOLCA KEKİK ( DAMAK TADINA GÖRE TABİKİ)
1/2 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
100 GR BEYAZ PEYNİR
ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
ÇÖREK OTU,SUSAM
HAZIRLANIŞI
KABARTMA TOZU VE UN HARİÇ TÜM MALZEMEYİ DERİN BİR YOĞURMA KABINA ALIP,HOMEJEN BİR HALE GETİRİN.UN VE KABARTMA TOZUNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN VE YOĞURUN UN TAM GELECEK YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK .HAFİF UN SERPİLMİŞ TEZGAHA HAMURU ALIN VE DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE MERDANA İLE AÇIN.SALÇA VE ZEYTİN YAĞINI BİR KASEYE ALIP İYİCE ÖZLEŞENE DEK KARIŞTIRIN AÇTIĞIMIZ HAMURA SÜRELİM.KEKİK,CEVİZ VE ÇATAL İLE EZDİĞİMİZ PEYNİRİ EŞİT ŞEKİLDE DAĞITALIM.ÇOK GEVŞEK ÇOK DA SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE RULO YAPARAK SAEALIM.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE KOYALIM.YUMURTA SARISINI ZEYTİNYAĞ İLE AÇALIM FIÇA İLE ÜZERİNE SÜRELİM.ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPELİM.ÖNCEDEN 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.PİŞEN ÇÖREĞİMİZ ILINDIĞINDA DİLİM DİLİM KESEREK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder