4 Mayıs 2015 Pazartesi

FRANBUAZLI TRİLEÇE


ŞU ARALAR ÇOK MODA OLAN TATLI TRİLEÇE KARAMELLİSİ BİZİM AİLEDEN TAM NOT ALMIŞTI. HER DAİM İSTENİR OLDU BAKTIM BİRDE FRANBUAZLISI MEŞHUR ONUDA HEMEN DENEMEK İSTEDİM.TABİKİ BUDA TAM NOT ALDI :) BİR KAÇ PÜF NOKTA İLE ÇOK BASİP VE HARİKA BİR LEZZET ŞİDDET İLE TAVSİYE EDERİM.

MALZEMELER

6 ADET YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA

ŞERBETİ İÇİN

5 SU BARDAĞI SÜT( 1 LT )
2 ADET 200 ML SIVI KUTU KREMA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

ÜZERİ İÇİN 4-5 ÇORBA KAŞIĞI SOĞUK FRANBUAZ JÖLESİ
İNCELTMEK İÇİN SU

VEYA DR. OETKER MEYVE SOSU

HAZIRLANIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSERLE KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.UN KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİP SLİKON KARIŞTIRMA KAŞIĞI İLE KARIŞTIRALIM.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKELİM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA ALT KISIMDA 35-40 DAKİKA PİŞİRELİM.KEK PİŞERKEN  SÜT,ŞEKER VE KREMAYI BİR ÇIRPMA KABINA ALIP MİKSER İLE ÇIRPALIM.SOĞUMASI İÇİN DOLABA KOYALIM.PİŞEN KEKİ 1 DAKİKA SICAKLIĞININ GEÇMESİNİ BEKLEYELİM VE DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE İSTENİLEN EBATTA DİLİMLEYELİM.ŞERBET SOĞUK KEK SICAK  ŞERBETİ DÖKELİM.SOĞUMAYA BIRAKALIM.ÜZERİNE SOSU İÇİN PASTA MALZEMELERİ SATAN DÜKKANDAN ALDIĞIM SOĞUK JÖLEYİ SU İLE İSTEDİĞİMİZ AKIŞKANLIĞA GETİRELİM VE SOĞUMUŞ OLAN KEKİMİZİN ÜZERİNE DÜZGÜNCE YAYALIM.İYİCE SOĞUYUNCA SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok: