19 Şubat 2015 Perşembe
PATATES VE PEYNİRLİ TUZLU MUFFİN
İSTANBUL'A NE KAR YAĞDI NE KAR YAĞDI BU KIŞ.OKULLAR YİNE TATİL OLDU MAĞDURUZ MAĞDURUZ DA MAĞDURUZZZZZZZZ EVE HAPİS OLDUK VE SÜREKLİ MUTFAKTA PİŞİRİYORUZ YİYORUZ :))) ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN, HAVALAR BİR AN ÖNCE ISINSIN VE YAZ GELSİN VALLAHİ SEVMİYORUM BEN BU KIŞ MEVSİMİNİ YEMEK DERDİ AYRI SIKINTI,KILIK KIYAFET AYRI SIKINTI, NEYSE YAPACAK BİRŞEY YOK SABREDİP BEKLEYECEĞİZ KIZGIN KUMLARDAN SERİN SULARA ATLAMAYI :))) BİZ GEÇELİM BU ŞİRİN LEZZETLİ MUFFİNLERİMİZE
MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET ORTA BOY PATATES
1 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
1 ADET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KEKİK,PUL BİBER,KARABİBER
2 SU BARDAĞI UN
4-5 DAL DEREOTU
ÇÖREK OTU SUSAM
HAZIRLANIŞI
YUMURTAYI ÇIRPALIM,SÜT,SIVIYAĞ EKLEYİP ÇIRPALIM.İNCE TARAFI İLE RENDELENMİŞ SOĞANI,DEREOTUNU,TUZ,KABARTMA TOZU,BAHARTALARI,EKLEYİP KARIŞTIRALIM.UNU İLAVE EDİP KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRALIM.ZAR BOYUTUNDA KÜÇÜK KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIMIZ PATATESLERİ VE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ İALVE EDİP İYİCE KARIŞTIRALIM.MARGARİN VEYA TEREYAĞ İLE YAĞLANMIŞ KALIPLARA EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞTIRALIMÇÖREK OTUR VE SUSAM SERPELİM.ÖNCEDEN ISISTILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARIP İÇİ PİŞENE DEK PİŞİRELİM ORTALAMA 35-4A DAKİKA.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder