4 Eylül 2014 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



GÖRÜNTÜ ŞAHANE LEZZET MUHTEŞEM :)) SIRF BU GÖRÜNTÜ İÇİN BİLE YAPILIR.KEMALPAŞA TATLISINI SEVMEM ÇOK AĞIR GELİR BANA BELKİ ŞERBETLİ TATLILARI ÇOK SEVMEDİĞİM İÇİN AMA BU TATLIYI YAPTIKTAN SONRA PEK BİR SEMPATİK GÖZÜKTÜ GÖZÜME DOĞRUSU.MUTLAKA MİSAFİRLERİNİZE DENEYİN YADA İLK ÖNCE KENDİNİZE SONRA ZATEN YAPACAKSINIZ :)))

MALZEMELER

1 PAKET KEMALPAŞA TATLISI
2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4-5 SU BARDAĞI SU

1 LT SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME MISIR NİŞASTASI
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
6 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3-4 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET VANİLYA

HAZIRLANIŞI

ÖNCE KEMALPAŞA TATLIMIZI PAKETİN ÜZERİNDE TARİFE GÖRE PİŞİRELİM.BEN ÇOK ŞEKERLİ SEVMEDİĞİM İÇİN ÖLÇÜYÜ AZALTTIM.KEMALPAŞA PİŞİRME SİZE KALMIŞ.SU VE ŞEKERİ BİR TENCEREYE KOYUP KAYNATIN BİR PAKET KEMALPAŞAYI  EKLEYİP ŞİŞİP PİŞENE KADAR KAYNATIN.DELİKLİ BİR SERVİS KAŞIĞI İLE SÜZEREK DİKDÖRTGEN BİR BORCAMA ALIN.MUHALLEBİ İÇİN TÜM MALZEMEYİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM VE ORTA ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELEN DEK PİŞİRELİM.PİŞEN MUHALLEBİYİ KEMALPAŞALARIN ÜZERİNE DÖKELİM.SOĞUMASI İÇİN BIRAKALIM.İYİCE SOĞUYAN TATLIMIZIN ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP DİLİM DİLİM KESİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: