16 Eylül 2014 Salı

MEYVE SOSLU HAŞHAŞLI CHESEECAKE




BAKARMISINIZ NE KADAR ŞIK,NE KADAR ASİL BİR GÖRÜNTÜ :) UZUN ZAMANDIR AKLIMDA OLAN ANCA FIRSAT BULUP DENEDİĞİM BİR LEZZET.HAŞHAŞI ÇOK SEVERİM CHESEECAKE TE NASIL OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM VE İŞLEME BAŞLADIM.ÇOK BAŞARILI OLDU TADINA BAKAN HERKES ÇOK BEĞENDİ MUTLAKA DENEMELİSİNİZ :)

MALZEMELER

1 PAKET ETİ BURÇAK BİSKÜVİ
3 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME BECELMARGARİN

KREMA İÇİN

500GR SÜZMEYOĞURT
200 GR LABNE PEYNİRİ
1 KUTU SIVI KREMA (200 ML)
3 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET DROETKER VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1/2 SU BARDAĞI MAVİ HAŞHAŞ

ÜZERİ İÇİN

1 PAKET DR OETKER ORMAN MEYVELİ SOS
1 SU BARDAĞI SU

HAZIRLANIŞI

BİSKÜVİLERİ RONDODA UN HALİNE GELENE GETİRİN.KELEPÇELİ KALIBIN ALT KISMINA YAĞLI KAĞIT SERİN VE KELEPÇE İLE SIKIŞTIRIN.TOZ BİSKÜVİ VE MARGARİNİ KALIBA ALIN BİRBİRİNE KARIŞIK YAPIŞKAN BİR KIVAM ALANCA KAŞIK SIRTI İLE İNCE BİR TABAKA HALİNDE TABANA YAYIN.SOĞUMASI İÇİN BUZDOLAINA BIRAKIN.BU ARADA FIRINI 180 DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN.YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPIN.SIRASI İLE YOĞURT,LABNE,KREMA,VANİLYA,NİŞASTA,UN VEHAŞHAŞI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.BİRBİRİNE KARIŞAN VE HOMOJEN KIVAM ALAN KREMAYI DOLAPTAN ÇIKARDIĞIMIZ KALIBA DÖKELİM.ÖNCEDEN ISINMIŞ 180 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRELİM.15. DAKİKADAN SONRA ISIYI 130 DERECEYE DÜŞÜRELİM.BÖYLECE TOPLAM 1 SAAT PİŞİRELİM.FIRININ KENDİ SICAKLIĞINDA SOĞUTALIM.İYİCE SOĞUDUNTAN SONRA BUZDOLABINA ALIP SOĞUTALIM MÜMKÜNSE 1 GÜN SONRA SERVİS YAPALIM.BU ARADA SOSU 1 SU BARDAĞI SU İLE PİŞİRİLİP SOĞUMASI İÇİN HAZIRLAYALIM.SERVİS TABAĞINA KOYDUĞUMUZ CHESEECAKE ÜZERİEN SOSU DÖKÜP DİLİMLEYEREK SERVİS YAPALIM ..

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: