23 Eylül 2014 Salı

KURU BAMYA ÇORBASI



VEEEE SONUNDA HÜZÜNLÜ SONBAHAR GELDİ,HEMEN ARKASINDAN DA,BENCE KIŞ GELDİ YANİ BAYAĞI BAYAĞI ÇORAP GİYMEYE BAŞLADIK.HAFİF HAFİF CANIMIZ IHLAMUR ÇEKMEYEDE BAŞLADIYSA OHHHH OHHHH OLDU BİTTİ  MAŞŞALLAH DİYELİM.GEÇMİŞ OLSUN A DOSTLAR YAZ GÖZ AÇIP KAPAYANA KADAR GEÇTİ BİLE :(((  HAVALAR SOĞUMAYA BAŞLADI BENDE YAVAŞ YAVAŞ ÇORBALARA BAŞLADIM :) KONYANIN ETLİ EKMEĞİNİ ÇOK SEVERİM VE KONYA MUTFAĞI RESTAURANTINA GİTTİĞİMD EMUTLAKA BAMYA ÇORBASIDA İSTERİ. TAZE BAMYADAN HİÇ HOŞLANMAM BU ARADA AMA BU KURUTULMUŞ NASIL LEZZETLİ MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM.ÖNCE BİR RESTAURANTTA TADINA BAKIN AMA MUTLAKA.

MALZEMELER

 2 İP KURUTULMUŞ BAMYA (ÇOK ÇOK MİNİK OLMASINA DİKKAT EDİN)
250 GR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DANA ETİ
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ADET SOĞAN
SIVI YAĞ,TUZ,SICAK SU
1/2 ADET LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI

BAMYALARI İPİ İLE BİRLİKTE BİR KEVGİR YADA DELİKLİ TEL SÜZGEÇTE OVALIM.BURADA AMAÇ KURUMUŞ BAMYALARIN TÜĞLERİNİ DİKENLERİNİ SAPLARINI AYIRALIM.BU İŞLEM KURU KURU YAPILIYOR.KÜÇÜK BİR TENCEREDE YARIM LİMONUN YARISI VE SICAK SU İLE BAMYALARI EKLEYİP 10 DAKİKA KAYNATALIM.SÜZELİM,YUMUŞAYAN BAMYALARI İPTEN ÇIKARTALIM.ETİ YIKAYIP AYRI Bİ TENCEREDE SUYUNU ÇEKENE DEK PŞİRELİM VE KAVURALIM.YEMEĞİMİZİN ASIL PİŞECEĞİ TENCEREYE BİR MİKTAR SIVI YAĞ VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI EKLEYİPPEMBELEŞENE DEK SOTELEYELİM.SALÇAYI EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM SOTELENENEKLERİ İLAVA EDİP ŞÖYLE BİR KARIŞTIRALIM.SÜZÜLEN BAMYALARI EKLEYİP.ÜZERİNE TUZ VE SICAK SUYU İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKALIM.HAFİF SULU VE PİŞMİŞ OLAN YEMEĞİMİZ SERVİSE HAZIRDIR.

AFİYET OLSUN..

2 yorum:

Defne Yaprağı dedi ki...

Canım benim harika oldu denedim. Çok teşekkür ederim tarifin için :)

Özlemce Tarifler dedi ki...

Ellerinize sağlık çok sevindim, afiyet olsun ☺️